Euro 2024: Znano, kje bo slovenska nogometna reprezentanca imela svoj tabor

STA, J.K.
16.12.2023 13:55

Predsednik NZS Radenko Mijatović je potrdil, bo baza izbrancev Matjaža Keka na Euru v Wuppertalu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Slovenska nogometna reprezentanca bo večino priprav na evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji opravila kar na Brdu pri Kranju. Kot pa je predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović potrdil v pogovoru za Delo, bo baza izbrancev Matjaža Keka med EP Wuppertal.

"Čakamo še nekatere potrditve, toda načeloma drži. Večji del priprav bo selektor Matjaž Kek opravil v naši bazi na Brdu pri Kranju, nekaj dni pred prvo tekmo se bo izbrana vrsta preselila v Nemčijo," je povedal Mijatović.

Slovenska vrsta, ki bo četrtič nastopila na velikem tekmovanju po evropskem prvenstvu 2000 ter svetovnih prvenstvih 2002 in 2010, bo v Nemčiji igrala v skupini C skupaj z Dansko, Anglijo in Srbijo. Prva tekma jo čaka 16. junija v Stuttgartu z Dansko, druga 20. junija v Müchnu s Srbijo, tretja pa 25. junija v Kölnu z Anglijo. Wuppertal je sicer zgolj 50 kilometrov oddaljen od Kölna, 400 km je do Stuttgarta, 600 pa do Münchna.

"Ogromno aktivnosti poteka že zdaj - od izbire vadbenega središča in namestitve v Nemčiji, priprav reprezentance in podpornih dejavnosti. Takoj po žrebu v Hamburgu smo zavihali rokave, dela nam ne bo zmanjkalo do poletja. Treba je izbrati prave partnerje za prijateljske tekme. Več znanih imen imamo v igri za tekmece, kmalu jih bomo uradno potrdili," je še povedal Mijatović.

Robert Balen

Slovenija je za preboj na EP 2024 dobila 9,25 milijona evrov, v skupinskem delu bo vsaka zmaga prinesla dodaten milijon, vsak neodločen izid pa pol milijona. Pri tem bo NZS reprezentantom izplačala zaslužene premije.

"To je definirano tudi s pravilnikom o reprezentancah. Fantje niso zahtevni, tako z nogometaši kot s strokovnim štabom je bilo to hitro urejeno. Po odbitju stroškov priprav gre približno polovica za nagrade igralcem. To je prav, fantje so priigrali Sloveniji to nagrado. Z veseljem bi ravnal enako po slehernih kvalifikacijah za evropsko ali svetovno prvenstvo," je pristavil Mijatović.

Ta se je v pogovoru ozrl še na druge teme, tudi na težave z zelenico v Stožicah, poudaril je, da bo NZS v naslednjih štirih do šestih letih vložila devet milijonov evrov v posodobitev obstoječih igralnih površin in gradnjo novih nogometnih igrišč.

Konec prihodnjega leta mu poteče predsedniški mandat na NZS, na vprašanje, ali bo še kandidiral, pa je odvrnil: "Do decembra 2024 je vendarle še daleč. To bo aktualno po evropskem prvenstvu, saj bo na mojo odločitev vplivalo več dejavnikov - od poslovnih obveznosti in zdravja do športnih motivov."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta