Evropska pot odbojkarjev Merkurja je končana

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
01.11.2023 20:15

Mariborčane je v pokalu Challenge izločil finski klub Akaa Volley, ki je tudi doma zmagal s 3:1.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Finska Akaa je dvakrat s po 3:1 premagala mariborski Merkur.
Igor Napast

Že pred povratno tekmo prvega kroga pokala Challenge med odbojkarji finskega kluba Akaa in mariborskega Merkurja na severu Evrope je bilo bolj ali manj jasno, da si bo napredovanje priigrala finska ekipa. Ta je velik korak k uvrstitvi v drugi krog naredila pred tednom dni v dvorani Tabor na prvi tekmi, ki jo je dobila s 3:1.

Evropska pot se je za igralce trenerja Sebastijana Škorca na Finskem končala že po dveh nizih, saj so oba dobili gostitelji in si zagotovili napredovanje. Tretjega je dobil Merkur, četrtega za zmago s 3:1 (25:17, 25:18, 29 0:25, 25:19) pa znova Akaa.

"Finski odbojkarji so že na tekmi v Mariboru pokazali svojo moč, na tekmi doma so jo le potrdili. Odlično so igrali v prvem in drugem nizu, po vodstvu z 2:0 so bile v obeh ekipah menjave igralcev, saj tekma ni več odločala o ničemer. Sedaj so naše misli usmerjene v nadaljevanje državnega prvenstva," je povedal Sebastijan Škorc.

Gostitelji so tekmo začeli silovito, povedli 5:1 in tudi v nadaljevanju niso popuščali. Pred končnico so povedli 20:16, do konca niza pa prednost povišali na osem točk. V drugem nizu je bila slika na igrišču podobna. Finci so še naprej narekovali ritem igre, povedli 6:2 in 10:6, po seriji točk pa 16:9. Mariborčani so delovali nemočno, niso in niso uspeli ustavljati naletov tekmeca, ta je tudi pri vodstvu 21:13 igral na vso moč, osvojil še drugi niz in si priigral napredovanje.

Morda je bil to tudi razlog, da je v tretjem nizu Akaa zaigrala manj zavzeto, Mariborčani so lahko zadihali in zaigrali veliko boljše. Vodili so od prve minute, nekajkrat tudi za štiri točke, pri vodstvu 24:20 pa osvojili točko za zmago v nizu. V četrtem so domači igralci spet pritisnili, vodili so 8:3, pri 11:1 so jih gostje ujeli, sledila je nova serija točk Fincev, pri vodstvu 22:16 pa jim je bila pot do zmage odprta.

Za Akao je Matej Šmidl dosegel 15 točk, Sebastian Hernandez Pozo 13, za Merkur pa Rok Bračko 10, Sani Adžović 9 in Martin Valenčič 8.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta