Evropska sezona za pozabo

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
07.03.2024 21:33

Celjani se od lige prvakov poslavljajo s štirinajstimi porazi in ničlo na računu. Za konec je bil v Zlatorogu boljši danski Gudme.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjanom ni šlo, a Mitja Janc je vendarle drugi strelec skupinskega dela lige prvakov.
Andrej Petelinšek

V dosedanji bogati zgodovini celjskega rokometnega kluba se še ni zgodilo, da bi pivovarji prvo zmago iskali v zadnjem krogu. Danski Gudme se je - sploh glede na razplet septembrske tekme na Danskem - zdel tekmec po meri. In čeprav je bilo v drugem delu sezone razmerje moči zaradi dodobra spremenjene celjske ekipe še bolj v prid Gudmeja, so od napornega ritma utrujeni domačini tekmo kljub vsemu začeli razmeroma dobro. Napad je deloval stabilno, napake v obrambi pa je reševal vratar Rok Zaponšek, kar se je poznalo na rezultatu in prvem vodstvu Celja sredi prvega polčasa. Na trenutke se je sicer poznala utrujenost, morda tudi previdnost pred pomembnim nedeljskim gostovanjem v Velenju. Na vso moč niso igrali niti Danci, ki so si napredovanje iz skupinskega dela zagotovili že prejšnji teden.

Tekmo so sredi prvega polčasa zaradi hujših zdravstvenih težav enega od navijačev za dobre pol ure prekinili, ob čemer se je za starejšega moškega tudi ali pa predvsem zaradi hitrega posredovanja reševalcev in zdravniške službe vse skupaj končalo razmeroma dobro. Celjani so po prekinitvi hitro znova ujeli ritem, nevarni so bili predvsem z zunanjih položajev, učinkovit je bil predvsem Mitja Janc, ne le najboljši celjski strelec sezone, ampak kar med najboljšimi v celotni ligi prvakov. Ekipi sta na odmor odšli poravnani na 15, napetemu drugemu polčasu v prid je govorilo tudi to, da v prvem vodstvo enih ali drugih ni znašalo več kot dva gola.

Z mislimi, da v zadnjem poskusu vendarle vknjižijo točko ali dve, so pivovarji nadaljevali tudi v drugem delu. Dancem so dobro parirali, si z dobro obrambo večkrat pripravili odlične priložnosti v napadu, a v tistih trenutkih je gostujoči vratar Tobias Thulin pred svoja vrata postavil zid, mimo katerega ni šla nobena žoga. Gudme si je prvič na tekmi nabral tri gole prednosti, Celjani pa so nalet ustavili z minuto odmora. Ta razmerja moči na igrišču ni bistveno spremenila, pivovarji so bili še vedno korak za Danci, večkrat je manjkala pika na i, v žaru velike želje po dostojnem slovesu od lige prvakov pa je vmes posegla tudi kakšna nepremišljena napaka.

V zadnjih desetih minutah igre se rezultat ni bistveno spremenil, kljub odločni podpori s tribun domačim priključek ni uspel in tudi tokrat je - podobno kot septembra v Gudmeju - zmanjkalo malo. Scenarij, ki so ga navijači v letošnji sezoni lige prvakov videli prevečkrat. Po še 14. porazu v Evropi in z ničlo na računu se lahko zdaj stoodstotno posvetijo domačemu prvenstvu, kjer jih pomemben obračun čaka že v nedeljo, ko bodo gostovali pri večnih rivalih iz Velenja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta