Evropski pokal v košarki: Zmaji z vodo v grlu

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
07.11.2023 06:00

Prva zmaga ali že šesti poraz? Cedevita Olimpija bo na nocojšnjem (ob 20. uri) gostovanju v Benetkah skušala ohraniti možnosti za napredovanje v osmino finala

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za Jako Blažiča in druščino je bila doslej še vsaka ekipa v evropskem pokalu previsoka ovira.
Erik Neubauer

Končno prva zmaga ali še šesti (zaporedni poraz) v evropskem pokalu? Zmajem, košarkarjem Cedevite Olimpije, že počasi teče voda v grlo. Brez zmage s petimi porazi zasedajo predzadnje, deveto mesto v svoji skupini, vsaj do šestega, kjer ima zdaj litovski BC Wolves dve zmagi, bi morali do 18. kroga prilesti, da bi lahko napredovali v osmino finala. Današnje gostovanje ob 20. uri bo kot nalašč za prvi korak v tej smeri. Pričakuje jih beneška Reyer Venezia, ki je z eno zmago in štirimi porazi tik pred Ljubljančani.

A v nasprotju z evropskim pokalom Reyer Venezia svoje slovito ime - zanj je med NBA-pavzo leta 2014 nastopal tudi Saša Vujačić - bolj uspešno potrjuje v italijanskem prvenstvu, kjer je po petih zmagah minuli vikend zabeležil prvi poraz, in to proti Pistoii (77:85). Pomočnik Olimpijinega trenerja Simoneja Pianigianija Andrea Turchetto še vedno verjame, da gre za eno od boljših ekip v evropskem pokalu, čeprav je lani izpadla v osmini finala proti Hapoelu iz Tel Aviva: "Umana Reyer ima kvalitetne igralce, ambicije in veliko klubsko zgodovino. Branilci naših tekmecev so zelo atletski, obenem celotna ekipa igra zelo dobro košarko z dobrim ritmom igre. Ta tekma bo za nas zelo visoka gora, na katero se moramo povzpeti."

Benečane vodi proslavljeni hrvaški strateg s trenerskimi izkušnjami iz NBA Neven Spahija, najbolj učinkovit igralec italijanskega moštva pa je center Amedeo Tessitori, ki po petih odigranih tekmah v evropskem pokalu v povprečju dosega 13,8 točke, 6,4 skoke in 2,8 asistence. Zanj bo v obrambi najbrž zadolžen kar Karlo Matković, ki dosega po 11,2 točke in 6,2 skoka na tekmo: "Zavedamo se, da naša situacija ni najboljša. Še posebno gostovanja so za nas zelo pomembna in zato že čutimo pozitiven pritisk."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta