Finale DP v vaterpolu: V petem poskusu po zmago

ZG
22.05.2024 06:15

Nocoj ob 20.30 bo v Mariboru druga finalna tekma državnega prvenstva med Branikom in Triglavom

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tima Kačiča in njegove soigralce v AVK Branik čaka nocoj ob 20.30 zahtevna tekma.
Igor Napast

Vaterpolisti mariborskega Branika, ki so leta 2014 osvojili prvi in doslej edini naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji, so ob koncu minulega tedna v prvi finalni tekmi državnega prvenstva proti Triglavu v Kranju klonili z 8:18. Nocoj ob 20.30 bo v bazenu kopališča Pristan v Mariboru druga finalna tekma. Če zmagajo Kranjčani, bodo osvojili že 20. naslov slovenskega prvaka, če pa uspe Mariborčanom, bo ob koncu tedna v Kranju še tretja tekma.

V letošnji sezoni so se vaterpolisti Triglava in Branika pomerili štirikrat. Vse štiri tekme so dobili Kranjčani, ki so tudi v nocojšnji tekmi favoriti. S tem se strinja tudi trener mariborskih vaterpolistov Tomislav Gradski: "Kranjčani imajo kopico kakovostnih igralcev. V sezoni so odigrali veliko tekem, tudi mednarodnih, tako da so izkušeni. Toda ne predamo se. Tekmeca bomo skušali presenetiti, a to nam lahko uspe le, če bomo prikazali veliko boljšo igro, kot smo jo na prvi tekmi, na kateri je šepala predvsem učinkovitost."

Mariborska ekipa, v kateri igra tudi več mladincev - ti so letos osvojili naslov mladinskih državnih prvakov -, je tekmo v Kranju začela z zanosom in povedla s 3:1, ko pa se je poškodoval Jurij Seljak, eden od nosilcev igre, so se začele težave. "Jurij si je poškodoval roko. Upam, da bo na drugi tekmi lahko igral. Pripravljeni smo na trd boj. Želimo igrati tretjo tekmo, a ne smemo pozabiti, da igramo proti ekipi, ki je letos igrala v finalu pokala Challenger, kar je za klub in za slovenski vaterpolo velik uspeh. Je tudi spodbuda za druge slovenske klube, da s še bolj trdim in kakovostnim delom žanjejo podobne uspehe kot Triglav," je dodal trener Branika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta