(FOTO) Blizu, a hkrati daleč od medalje: Kristjan Čeh tik pod zmagovalnim odrom

ŠR
07.08.2024 21:40

Slovenski rekorder v metu diska je olimpijski finale zaključil na četrtem mestu, zlato Jamajčanu Stoni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kristjan Čeh je sicer izboljšal rezultat iz Tokia, a višje od četrtega mesta ni šlo.
Reuters

Za malo se mu je izmuznilo odličje, ki mu še manjka v zbirki – olimpijska medalja. Na četrtem mestu je v finalu v metu diska zaključil naš atlet Kristjan Čeh. Zlato je osvojil Jamajčan Roje Stona, pred Čeha pa sta se uvrstila še Litovec Mykolas Alekna in Avstralec Matthew Denny.

Že v prvem finalnem poskusu je slovenski rekorder krepko popravil svoj rezultat iz kvalifikacij, pa tudi daljavo iz Tokia 2021 (65,45), ki je bila takrat dovolj za peto mesto. Podvinčan je disk zalučal do daljave 67,27 metra, kar je bilo po prvi seriji dovolj za drugo mesto. Še dober meter boljši dosežek je namreč uspel Alekni. V drugi seriji je aktualni evropski prvak še izboljšal svoj rezultat (68,41), je pa Alekna z novim olimpijskim rekordom 69,97 – odvzel ga je očetu Virgilijusu, ki je pred 20 leti v Atenah disk zalučal osem centimetrov manj – še povečal prednost. Med oba se je prebil Denny z daljavo 69,31.

Tretja serija se je Čehu ponesrečila, disk je zalučal v zaščitno ogrado. Enako je storil Alekna, vrstni red na vrhu se po polovici finala, ko so odpadli najslabši štirje, ni spremenil. Se pa je v četrti. Presenetil je Jamajčan Roje Stona, disk vrgel točno do 70 metrov in z izboljšanim olimpijskim rekordom ter najboljšo osebno znamko skočil na vrh, Čeha pa izrinil z zmagovalnega odra. V zadnjih treh poskusih Štajerec ni izboljšal svoje daljave iz druge serije, končal je na nehvaležnem četrtem mestu.

S točno 70 metrov dolgim metom je Jamajčan Roje Stona osvojil zlato medaljo.
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta