(FOTO) Celjska prednost je zdržala, pivovarjem prvi večni derbi sezone

ŠR
02.10.2024 21:25

Kljub visoki prednosti v prvem polčasu je derbi med Celjani in Velenjčani dobil tesno končnico

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bili so blizu, a sosedov iz Celja Velenjčani niso preskočili.
Andrej Petelinšek

Večni derbi med rokometaši Celja in Gorenja je bil v ospredju v petem krogu državnega prvenstva. V Zlatorogu so bili z 29:27 uspešnejši gostitelji, je pa bila pot do zmage precej težja, kot je kazalo v prvem delu.

Andrej Petelinšek

Že sredi prvega polčasa, ko je napad uspešno zaključil Tadej Mazej, so Celjani pobegnili na šest golov prednosti (11:5), za najvišjo prednost (17:10) pa je poskrbel ukrajinski krožni napadalec Oleksander Onufrijenko. Lepo zalogo so odnesli tudi na odmor (18:12), v drugem polčasu pa je ta začela kopneti. Velenjčani, med katerimi je bil s sedmimi goli najučinkovitejši Tine Poklar, so se začeli približevati. Z golom Jerneja Drobeža so v zadnji minuti prišli celo na gol zaostanka. Je pa z golom v zadnji akciji, svojim tretjim na tekmi, dvome o zmagovalcu razrešil Andraž Makuc. Za zmagovalce je šest golov dosegel Luka Perić, Tadej Mazej in Uroš Milićević sta jih dodala po pet.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Vse tekme petega kroga niso bile odigrane. Ker je po močnem nalivu popustila streha v dvorani Bonifika, je bila tekma med Koprom in Krko odpovedana. Tretji polčas pa je dobila tekma četrtega kroga med Jeruzalemom Ormož in Slovenj Gradcem. Ormožani so se pritožili, potem ko jih je gledalec opozoril, da so Korošci zadnji, zmagoviti zadetek na tekmi dosegli z osmimi igralci na igrišču. Prleki zaradi, tako pravijo, grobega kršenja pravil pričakujejo, da bo tekma ponovljena. "Dokler teče postopek, tekma ne bo registrirana," pravijo na Rokometni zvezi Slovenije. 

Andrej Petelinšek

Drugi rezultati 5. kroga: Slovan – Ormož 35:26, Ivančna Gorica – Loka 23:23, Slovenj Gradec – Ribnica 32:30, Trebnje – Krško 27:22, Koper – Krka (preloženo); vrstni red: Celje 9 točk, Slovan 8, Trebnje in Slovenj Gradec po 6, Velenje 5, Krka, Ormož in Loka po 4, Ribnica in Ivančna Gorica po 3, Koper in Krško po 2.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta