(FOTO) Delitev točk na dramatičnem večnem derbiju v Ljudskem vrtu, ki je bil v prvem polčasu prekinjen

Miha Dajčman Miha Dajčman
25.08.2024 18:01

Prvi dvoboj Maribora in Olimpije v sezoni se je končal z izidom 1:1. Tekma je bila v prvem polčasu prekinjena, po prekinitvi pa je Ažbe Jug ubranil enajstmetrovko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ažbe Jug je v prvem polčasu ubranil enajstmetrovko.
Saso Bizjak

V 6. krogu prve lige sta se v Ljudskem vrtu prvič v sezoni merila Maribor in Olimpija. Pred tekmo je poln stadion z vzkliki "šampioni" in "liga prvakov" pozdravil nogometaše, ki so se pred desetimi leti uvrstili v ligo prvakov, kar je vijoličastim takrat uspelo drugič in prvič po 15 letih. Olimpija je bila po desetih tekmah v tej sezoni še neporažena, tudi vijoličasti pa na prvih štirih prvenstvenih tekmah niso izgubili. Obe moštvi sta v četrtek igrali tekmo play-offa konferenčne lige, Ljubljančani so gostovali na Reki in remizirali, Mariborčani pa so z 0:1 izgubili pri Djurgardnu.

Saso Bizjak
Saso Bizjak

(FOTO) Mravljinci in rosne oči: Deset let po zmagi na Celtic Parku so se zbrali člani šampionske zasedbe Maribora

Trener Maribora Ante Šimundža je od prve minute v igro poslal kapetana Martina Milca, ki je imel v preteklih dneh zdravstvene težave. Zaradi poškodbe stegenske mišice je znova manjkal Hilal Soudani, zaradi bolezni pa Karol Borys.

Derbi se je začel odprto ter s priložnostmi na obeh straneh. Po petnajstih minutah pa so morali nogometaši zapustiti igrišče. Glavni sodnik David Šmajc je dvoboj prekinil zaradi metanja predmetov z južne tribune. Mariborske navijače je razburila odločitev sodnika, ki je po posredovanju VAR-a dosodil enajstmetrovko po prekršku Lana Vidmarja nad Thalissonom.

Saso Bizjak

Po prekinitvi, ki je trajala skoraj pol ure, so se igralci vrnili na igrišče, uradni napovedovalec v Ljudskem vrtu pa je gledalcem sporočil, da bo sodnik ob naslednjem incidentu tekmo dokončno prekinil.

Sašo Bizjak

Takoj po prekinitvi je Ažbe Jug ubranil enajstmetrovko Raulu Floruczu in poskrbel za delirij pod Kalvarijo. Šmajc je v 24. minuti še enkrat dosodil enajstmetrovko po prekršku Svena Šoštariča Kariča nad Floruczem na robu kazesnekga prostora, po posredovanju VAR-a pa je odločitev spremenil in dosodil prosti strel. 

Mariborčani so povedli v 26. minuti, ko je Žiga Repas dosegel prvenec v vijoličastem po podaji Josipa Iličića.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

V 35. minuti je za Olimpijo zadel Justas Lasickas. Florucz je podal pred gol, žoga se je odbila od Ivana Durdova, reprezentant Litve pa je premagal Ažbeta Juga.

Šimundža je med odmorom Nika Grlića zamenjal z Markom Božičem. Drugi polčas je bil manj razburljiv kot prvi. Ekipi sta poskušali predvsem s streli od daleč. V 55. minuti je strel Pijusa Širvysa končal tik ob desni vratarjevi vratnici, dve minute kasneje pa z razdalje streljal tudi njegov reprezentančni kolega Lasickas, a prav tako neuspešno. V 95. minuti je Matevž Vidovšek ubranil strel rezervista Marka Božiča z razdalje in ostalo je pri delitvi točk. Ljubljančani so prekinili niz treh zaporednih porazov proti vijoličastim.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Odzive po tekmi preberite na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta