(ODZIVI) Šimundža: Njihove dolge žoge so nas presenetile. V Mariboru bo drugače

M.D.
23.08.2024 09:06

Kaj so po prvih tekmah play-offa konferenčne lige povedali v taborih Maribora, Olimpije in Celja?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maribor bo na povratni tekmi v Ljudskem vrtu moral za napredovanje nadoknaditi zaostanek enega gola.
EPA

Djurgarden - Maribor 1:0, Pjunik - Celje 1:0, Rijeka - Olimpija 1:1. Vsi trije slovenski klubi so po prvih tekmah zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo ohranili aktiven rezultat in bodo imeli prihodnji teden na domačih igriščih priložnost, da se prebijejo v osrednji del tretjerazrednega evropskega tekmovanja.

(FOTO) Maribor poražen v Stockholmu, a evropska jesen še ni izgubljena

Mariborčani so po sicer neprepričljivi igri na Tele2 Areni gol prejeli v 69. minuti, ko je zadel Tokmac Nguen. Vijoličasti bodo morali nadoknaditi zaostanek, toda glede na vse težave, ki so jih spremljale minule dni, poraz z 0:1 ni tragičen. "Za nami je zahtevna tekma, za gledalce najbrž ne tako zanimiva kot za nas trenerje. Te njihove dolge žoge so nas, povedano po pravici, nekoliko presenetile. Poskušali so z igro na preskok, kar doslej niso počeli, a smo zelo dobro odgovorili. Imeli smo svoje trenutke v igri, zaradi umetne trave smo bili v določenih trenutkih nenatančni. Kar me veseli, je spoznanje, da smo vztrajali pri svojih principih in naših zadevah, pri kontinuiranih napadih. Bili smo tekmovalni, žal smo prejeli zadetek, a so fantje oddelali tekmo na visoki ravni," je po tekmi povedal trener Maribora Ante Šimundža, ki je zaradi kazni disciplinske komisije Uefe obračun spremljal s tribun. "Leta 2011 sem postal samostojni trener in nisem vajen suspenzov ali podobnih situacij. Če se prav spomnim, sem bil v slovenski ligi kaznovan le enkrat, na tekmi z Dravo. Popolnoma druga zadeva je glede evropskega tekmovanja, kjer sem bil vedno z ekipo ob igrišču. Ni prijetno na tribuni, tega si ne smem več dovoliti in si tudi več ne bom. Moram pa izpostaviti sodelovanje s klopjo, ki se je odlično odzvala in nasploh odlično vodila tekmo," je povedal o drugačni izkušnji spremljanja tekme.

Mariborčane je s klopi vodil Damjan Ošlaj.
EPA

Mariborčani si veliko priložnosti niso ustvarili, na povratni tekmi bo potrebno to spremeniti, se zaveda Mariborčan. "Dobro smo se prilagodili na umetno travo, pričakoval sem, da bi lahko imeli večje težave. Prvih 15 minut je minilo, ne da bi čutili pritisk gostiteljev, ki smo ga pričakovali. Odzvali smo se zelo dobro v uvodni fazi. Je pa dejstvo, da bi morali ostati zbrani do konca tekme. Pripetila se nam je manjša napaka pri sprejemanju odločitve, kako in kaj pod pritiskom z žogo. In potem se hitro zgodi, kar se je. Izkazalo se je, da je Djurgarden ekipa, ki ima rep in glavo. Tekmeci lahko tudi med tekmo spremenijo način igre in morali bomo biti zelo previdni, da se ne bomo znašli v neprijetnih situacijah. Tekmeci so vendarle v prednosti, tega ne smemo pozabiti," je jasno Šimundži.

Kako v povratni dvoboj? "Če so imeli tokrat tekmeci izrazito prednost domačega igrišča z umetno travo in svojega stadiona, menim, da bomo v Ljudskem vrtu mi tisti, ki bomo imeli podobno prednost glede naravne trave. Verjamem, upam in želim pa si, da bomo imeli neprimerno večjo podporo s strani gledalcev," odgovarja trener Maribora, ki tudi na drugi tekmi z Djurgardnom ekipe ne bo smel voditi, jo bo pa lahko na nedeljskem derbiju z Olimpijo.

Na tekmi z Djurgardnom prihodnji četrtek bo na tribuni tudi Sven Šoštarič Karič, ki je prejel rdeči karton. "Neprijetna situacija, a je bil odziv igralcev po rdečem kartonu zelo dober. Hitro smo se dogovorili s klopjo in izpeljali končnico brez večjih pretresov. Poiskali bomo rešitev tudi za povratni dvoboj, imamo nekaj dni časa, da se pripravimo in po opravljenih analizah izberemo najboljšo potezo. M’Bondo je prva izbira, lahko pa prevzame Svenovo vlogo tudi Sikošek in v tem primeru bi na levi strani igral Milec," o rešitvah razmišlja trener Maribora.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta