(FOTO) Dominacija se nadaljuje: Celjanke prepričljivo do nove krone

Gordana Possnig Gordana Possnig
28.04.2023 21:11

Košarkaricam Cinkarne Celje 12. zaporedni domači naslov, skupno pa 19. Tri tekme v finalu so bile dovolj, da so varovanke trenerja Damirja Grgića proti Triglavu potrdile status najboljše ekipe v državi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavje celjskih košarkaric po novem naslovu državnih prvakinj
Andrej Petelinšek

Slovenska ženska klubska sezona je končana. Državne prvakinje so pričakovano spet postale košarkarice Cinkarne Celje, ki so s tem osvojile že dvanajsti zaporedni naslov, skupaj pa devetnajstega v samostojni Sloveniji. Ob tem so v tej sezoni marca postale še pokalne prvakinje (četrtič zapored), v istem mesecu pa so v Podgorici še tretjič zmagale tudi v regionalni ligi WABA.

Andrej Petelinšek

Le tri finalne tekme so potrebovale Celjanke proti kranjskemu Triglavu, da so ubranile naslov. Tega jim je znova prinesel trener Damir Grgić, ki je z vodstvom celjskega kluba v sredo podpisal novo dvoletno pogodbo. Grgić vodi člansko ekipo zadnjih 14 sezon, v klubu deluje še dve sezoni dlje. V tem obdobju je osvojil kar 25 članskih lovorik (enajst naslovov državnih prvakinj, enajst naslovov pokalnih prvakinj in tri naslove prvakinj v ligi WABA).

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Celjske košarkarice so že v uvodnih minutah tretje finalne tekme dale vedeti, da ne bodo dovolile nobenega presenečenja. Boljše so bile celo tekmo. Prvo četrtino so dobile z 19:10, ob polčasu je bilo 34:26, ob koncu tretje četrtine 56:33, na koncu tekme pa je bil izid na semaforju 72:62 za nove stare prvakinje. In slavje se je na igrišču dvorane Gimnazije Celje - Center lahko začelo. Celjski kapetanki Maruši Seničar je pokal za državni naslov podelil Gašper Kromar, podpredsednik Košarkarske zveze Slovenije. Najkoristnejša igralka finalnih tekem je bila Taylah Rose Simmons, celotnega prvenstva pa Sara Elizabeth Loomis.

Andrej Petelinšek

Trener Damir Grgić je po tekmi žarel od zadovoljstva: "Čestitam igralkam, strokovnemu štabu in celotnemu vodstvu kluba ter seveda navijačem, ki so nas podpirali skozi celotno sezono. Lahko sem zelo zadovoljen s finalno serijo 3:0. Ni bilo ravno tako lahko, kot se mogoče zdi ob koncu. Sicer pa je za nami odlična sezona s tremi osvojenimi lovorikami, pokazal se je izreden napredek mladih igralk - in to je vse, kar si želimo v klubu."

Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta