(FOTO) Ena izkoriščena priložnost je bila premalo za zmago vijoličastih, Domžale izvlekle remi

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
27.04.2024 22:15

Z 1:1 se je končal dvoboj med Domžalami in Mariborom v 33. krogu prve lige.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Grega Wernig

V lovu na drugo mesto so naleteli na grbino. Nogometaši Maribora so ostali brez zmage. V 33. krogu prve lige, ki že lahko odloči bitko za naslov - Celju je jutri za dokončno potrditev prvega mesta dovolj že remi v derbiju proti Olimpiji, edini ekipi, ki ga še lahko sklati z vrha -, so v Domžalah nanizali nekaj lepih priložnosti, a izkoristili le eno. Z remijem 1:1 se je končalo ob Kamniški Boistrici. Maribor ima s tekmo več 60 točk, tri manj od druge Olimpije, Celje je na vrrhu z 72 točkami.

Na zadnjem druženju z novinarji Ante Šimundža ni odgovoril na vprašanje, ali bo Lana Vidmarja, ki ga zaradi poškodbe kolena čaka predvidoma šesttedensko okrevanje, zamenjal kateri od nogometašev iz zvezne vrste, je pa snovalec taktike vijoličastih odgovoril pred tekmo. V zadnjo linijo je postavil Aleksa Pihlerja, 30-letni vezist je dobil prve minute po decembrskem gostovanju v Kopru. 

Tudi Matej Podlogar, ki od razhoda kluba z Dušanom Kosićem v Domžalah opravlja vlogo trenerja, ni mogel sestaviti iste enajsterice kot minuli konec tedna, ko je rumena družina v Celju presenetila vodilno ekipo lige. Manjkal je Jošt Pišek, eden od junakov zmage v mestu ob Savinji in z devetimi goli prvi strelec kluba.

Grega Wernig

Ta odsotnost se je moštvu, ki je v 33. krog krenilo s šestega mesta na lestvici, poznala. Domžale sicer niso bile nenevarne, predvsem s protinapadi so poskušale, a zaključka v prvem polčasu niso sestavile. Maribor je potreboval približno četrt ure, da je igro dokončno preselil pred gol gostiteljev. Josip Iličić je sestavil prvi zaključek, s prostega strela je udaril, a njegov poskus je bil premalo natančen.

Grega Wernig

Bolje umerjen je bil projektil Hilala Soudanija z roba kazenskega prostora, Alžirec je poskusil s strelom pod prečko, a ga je z odlično obrambo ustavil vratar Domžal Lovro Štubljar. Najstnik na čelu domžalske obrambe je v svojem repertoarju našel še nekaj dobrih potez. Preživel je dve lepi priložnosti Aldina Jakupovića, prvič, ko je Avstrijec s koreninami iz BiH poskusil s strelom s prve po podaji Marka Božića z levega krila, drugič, ko je iz obrata zaključil kombinacijo napadalne četverice.

Ko se je Jakupović tretjič znašel v priložnosti, pa je tudi 19-letni Štubljar kapituliral. Prvi strelec je izkoristil dober predložek Jana Repasa in se z glavo podpisal pod 17. gol sezone, drugega proti nekdanjemu moštvu. Proti Domžalam je zadel že v začetku marca v Ljudskem vrtu, ko so vijoličasti slavili s 3:0.

Ni dosti manjkalo, da bi ta izkupiček oplemenitil že pred odmorom. Iličić ga je našel s podajo s prostega strela, a prvi napadalec Maribora je bil tokrat premalo natančen. V sodniškem podaljšku prvega polčasa se je mreža še enkrat zatresla. Soudani je z lobom meril v polno, a gol je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

Grega Wernig

V drugem polčasu so Domžale pokazale nekaj napadalnih ambicij. Sven Šoštarič Karić je z golove črte izbil strel Luke Topalovića. Mladi Korošec je še enkrat poskusil v naslednji akciji, po kotu je kresnil s strani, a je vratar Maribora Ažbe Jug žogo brez večjih pretresov ukrotil. Kratka epizoda ni pretirano zmotila ritma Štajercev, ki so nanizali nekaj priložnosti za povišanje vodstva.

Štubljar se je še enkrat izkazal, ko je poskusil Božić. Soudani je imel povišanje vodstva na levici, ko sta žogo do njega spravila Iličić in Jakupović, a jo je z bližine poslal daleč čez gol in čez ograjo domžalskega športnega parka. Iličić je sestavil dva zaključka. Atraktivna, a premalo natančno, da bi se rezultat spremenil.

Grega Wernig

Zapravljene priložnosti so goste zabolele v 78. minuti. Domžale so svojo izkoristile. Topalović je podal iz kota, izkušeni branilec Tilen Klemenčič pa je z glavo poskrbel za izenačenje. Na podoben način so novo vodstvo iskali tudi vijoličasti, a Pijus Širvys je bil po Iličićevi podaji iz kota manj natančen kot Klemenčič na drugi strani. Brez zmagovalca se je končal obračun ob Kamniški Bistrici.

Hilal Soudani v zaključkih akcij ni imel pravega dneva.
Grega Wernig
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta