Celjani pred tekmo za naslov prvaka proti Olimpiji: Po lovoriko tudi za kapetana

Miha Dajčman Miha Dajčman
26.04.2024 07:01

Pred morda odločilno tekmo prvenstva med Celjem in Olimpijo, ki bo v nedeljo ob 15. uri na stadionu Z'dežele, je slovensko nogometno javnost osupnila vest o zdravstvenih težavah kapetana grofov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Denis Popović te dni ne bije le prvenstvene bitke.
Profimedia

Nogometaši Celja lahko že z neodločenim izidom proti Olimpiji v nedeljo, tri kroge pred koncem prvenstva, potrdijo drugi naslov državnih prvakov. Bolj kot priprave grofov in zeleno-belih na odločilno tekmo pa je bila včeraj v središču pozornosti zgodba o zdravstvenih težavah kapetana Celjanov Denisa Popovića. V nedeljo so rumeno-modri izgubili proti Domžalam, zaradi rdečega kartona Popovića pa za obračun z Ljubljančani ostali brez pomembnega člana ekipe. Toda bržkone bo Popović z nogometnih igrišč odsoten dalj časa, saj so za njim dramatični dnevi.

Športni dnevnik EkipaSN je objavil pogovor s celjskim kapetanom, v katerem je govoril o tem, kako je pristal v bolnišnici in da je bil celo v življenjski nevarnosti. Kaj se je v noči na ponedeljek zgodilo nekdanjemu slovenskemu nogometnemu reprezentantu? "Ponoči sem se zbudil in začel bruhati kri. Bil sem omotičen, zvonilo mi je v ušesih, slabo mi je bilo. Kazalo je na to, da bom omedlel. Nekako sem zbral dovolj moči, da sem poklical klubskega zdravnika, ki se je takoj odzval in poklical rešilca. Preden je nujna pomoč prišla, sem odklenil vrata, jih pustil odprta, pripravil sem vse potrebno, da bi lahko zdravniki čim prej prišli do mene, če bi morda izgubil zavest. Ko so prišli, sem za kratek čas omedlel, odpeljali so me v bolnišnico, tam sem še enkrat omedlel. Izgubil sem ogromno krvi. Zdravniki so ugotovili, da se mi je naredila rana na požiralniku," je Popović pojasnil za EkipoSN. Vzroka za zdravstveni zaplet kapetan Celja še ne pozna. "Lahko so krive protibolečinske tablete, morda stres ali napor," je med drugim dejal.

Na tiskovni konferenci pred dvobojem z Olimpijo so v klubu iz knežjega mesta predstavili zadnje informacije o zdravstvenem stanju kapetana. "Sporočimo lahko dobre novice. Denis je bil že odpuščen iz bolnišnice in se dobro počuti. Njegovo stanje je stabilno. Zahvaljuje se za sporočila podpore in vsem v klubu, ki so mu takoj stali ob strani. Ekipi želi vse najboljše in verjame, da bo tudi z nekaj odstotki več motivacije zaradi njegovega stanja ekipi v nedeljo uspelo," je povedal predstavnik za odnose z javnostmi v NK Celje Rok Gregorič.

Žan Karničnik verjame, da bo Celje osvojilo naslov tudi s pomočjo kapetana.
Andrej Petelinšek

"Šele v sredo sem izvedel, kaj se je dogajalo, saj smo vmes imeli prost dan. Ni bilo prijetno slišati, kaj se je zgodilo. Želim mu vse najboljše, da se čim prej vrne in začne trenirati z ekipo. Mi pa verjamemo, da bomo naslov osvojili tudi z njegovo pomočjo, tokrat sicer brez njega na igrišču," je o zgodbi kapetana dejal bočni branilec Žan Karničnik. "Zagotovo bo ta dogodek še en povezovalni faktor v ekipi, saj smo vsi v prvi vrsti ljudje in želimo drug drugemu najboljše in zdravja. Denis je dal svoje zdravje za to, da bi bili boljši, da bi bili šampioni, skozi celotno sezono. Zdaj, ko ga ne bo, bomo naredili vse, da mu damo priložnost, da bo kot kapetan ponosen na nas," pa je dodal trener Celjanov Damir Krznar, ki ga je v ponedeljek zjutraj vest o težavah Popovića osupnila. "Ko sem ga zjutraj klical, se ni javil, zato sem bil še bolj zaskrbljen. Sledile so zelo dramatične informacije, nato pa so se zadeve k sreči umirile. Odleglo mi je, ko smo se slišali nazadnje, saj smo načrtovali obisk v bolnišnici, pa je rekel: 'Šefe, ne hodite, grem domov.'"

Tako Karničnik kot Krznar sta govorila o derbiju in finalni tekmi sezone. "Verjamem, da bo prišlo veliko gledalcev, da bo kulisa dobra. Gremo po zmago," je napovedal Korošec. "Ostati bomo morali zbrani in mirni. Veliko igralcev imamo v slačilnici, ki so kaj osvojili in igrali takšne tekme, tako da smo pripravljeni," verjame slovenski reprezentant, ki pričakuje uvodno agresivnost Ljubljančanov in da bosta obe moštvi želeli imeti žogo v svoji posesti. "Poslušal sem Žana in vas novinarje ... Vsi pričakujete agresivnost in pritisk Olimpije, jaz pa pričakujem agresivnost in pritisk Celja. Seveda pa bomo pripravljeni na vse scenarije," pa je pričakovanja razkril Krznar.

Damir Krznar
Sašo Bizjak

Čeprav so grofi na pragu do lovorike, imajo zadnje tedne težave v obrambi, gol so prejeli na zadnjih enajstih tekmah. Hrvata ne skrbi, da bi njegovi varovanci, ki za lovoriko potrebujejo le točko, klonili in zapletli zaključek sezone. "V takšnih situacijah je vedno najboljša rešitev osredotočenost. Fokus na nekaj osnovnega, oprijemljivega, to pa so v tem trenutku točna podaja, utekanje v globino, občutek za prostor ... Verjemite, da ko se tekma začne, nihče ne razmišlja o mestu na lestvici, odpiranju šampanjca, dvigu lovorike, ampak o tem, kako biti boljši od nasprotnika. O cilju in načrtu tekme moramo razmišljati celoten teden in se ga držati. Na koncu pa bomo pogledali na semafor, kaj bo pokazal," razlaga Krznar, ki ima nekaj težav s sestavljanjem kadra zaradi poškodb, a hkrati poudarja, da ima dolgo klop in kvalitetne igralce, zato verjame v uspeh.

Pari 33. kroga I. SNL - jutri ob 17.30: Bravo - Radomlje, ob 20.15: Domžale - Maribor; v nedeljo ob 15. uri: Celje - Olimpija, ob 17.30: Rogaška - Koper; v ponedeljek ob 17.30: Mura - Aluminij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta