(FOTO) Evropska pot vijoličastih: Neprepričljivi Mariborčani remizirali z Birkirkaro

Miha Dajčman Miha Dajčman
13.07.2023 20:47

Na uvodni tekmi sezone so se Mariborčani z Birkirkaro razšli z neodločenim izidom. Povedli so Maltežani, za vijoličaste je z enajstih metrov gol dosegel Ivan Brnić.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Ljudskem vrtu se je večkraz zaiskrilo.
Sašo Bizjak

Mariborčani so sezono začeli s tekmo v evropskih pokalih. Žreb jim je v prvem predkrogu konferenčne lige namenil znanega tekmeca, Birkirkaro iz Malte, ki je leta 2007 v mestu ob Dravi klonila z 2:1, leta 2013 pa so bili vijoličasti boljši z 2:0. Mariborčani so tradicionalno na prvi tekmi sezone zaigrali v novih dresih. Trener Damir Krznar s prvo postavo ni presenetil, na igrišče je do prve minute poslal enajsterico, ki je začela tudi zadnjo pripravljalno tekmo proti Varaždinu, Hrvate so vijoličasti pred enim tednom premagali s 6:1. Zaradi poškodb v dvoboju s predstavnikom Malte manjkata Josip Iličić (na zadnji pripravljalni tekmi proti Varaždinu je znova začutil bolečine v gležnju) in Ignacio Guerrico (trenutno vadi po samostojnem programu), zaradi bolezni (angina) pa Aleks Pihler.

Mariborčani so imeli prvo priložnost na tekmi v 10. minuti, ko je po kombiniranju Martina Milca in Hilala Soudanija slednji poslal predložek Ivanu Brniću, strel Hrvata pa je blokiral Enmy Pena. V isti minuti je poskus Paula Mbonga na drugi strani preprečil Jan Repas. 

Sašo Bizjak

V 31. minuti je Mbong z lepim strelom z razdalje Birkirkaro povedel v vodstvo. Mariborčani so si najnevarnejšo priložnost v prvem delu pripravili v naslednji akciji po golu, ko je Milec v kazenskem prostoru zadel zunanji del mreže. Še pred koncem prvega polčasa je trener Damir Krznar moral opraviti prvo menjavo, zaradi poškodbe je igro zapustil Soudani.

V 35. minuti je Martin Milec že preigral vratarja Birkirkare, nato pa iz težkega položaja streljal mimo gola.
Sašo Bizjak

Med polčasom se je Krznar odločil za menjavo, na mestu zadnjega zveznega igralca je Aljaža Antolina zamenjal 19-Marcel Lorber. Mariborčani so na začetku drugega dela pogosteje prihajali do priložnosti, večkrat so poskusili s streli od daleč, toda neuspešno. V 65. je finski sodnikMohammed Al-emara pokazal dosodil enajstmetrovko po podaji Milca na rob kazenskega prostora, kjer je Mbong napravil prekršek nad Markom Kolarjem. Sodniška odločitev je bila mejna, zato so gostje prosterirali. 

Enajstmetrkovko je izvedel Brnić, vratar Marcel Zapytowski je bil na žogi, a se je strel Hrvata odbil v gol za 1:1. Sledilo je prerivanje pred golom Maltežanov. 

Še nekaj priložnosti so si proti koncu tekme priigrali Mariborčani, Birkirkara se je uspešno branila. Maltežani v VIP ložah na tribuni Maroc Tavares niso bili zadovoljni s sojenjem na tekmi, nad novinarsko tribuno so vulgarno vpili, stresali cigaretne ogorke in pljuvali.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Tekma je trajala skoraj 100 minut, tudi v zaključku dvoboja so bili Mariborčani podjetnejši, a brez uspeha. Po koncu obračuna je sodnik rdeči karton pokazal trenerju Birkirkare Giovanniju Tedescu.

Povratni dvoboj na Malti bo prihodnji četrtek, 20. julija, ob 17. uri.

Odzive po tekmi preberite na vecer.com/sport

 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta