(FOTO in VIDEO) Z ekipo znova vadi nasmejani Josip Iličić, Ante Šimundža vodil prvi trening vijoličastih

M.D.
04.10.2023 16:16

Prvi zvezdnik Maribora ni dolgo treniral po samostojnem programu. Ante Šimundža je pripravljenost Josipa Iličića testiral že na prvem treningu po povratku v Ljudski vrt.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Le dobra dva tedna je Josip Iličić treniral po samostojnem programu, Ante Šimundža je 35-letnika preizkusil že na prvem treningu.
Andrej Petelinšek

Pred dobrima dvema tednoma je bil Josip Iličić na pobudo zdaj že nekdanjega trenerja vijoličastih Damirja Krznarja odstranjen iz prve ekipe Maribora, saj da mora Kranjčan izboljšati svojo fizično pripravljenost. Pred dnevi sta tako Hrvat kot športni direktor Maribora Marko Šuler, ki je podprl odločitev trenerja, dejala, da prvi zvezdnik moštva na individualnih treningih dela zavzeto.

Na včerajšnji novinarski konferenci ob predstavitvi novega trenerja Maribora smo Anteja Šimundžo vprašali, če bo Josip Iličić prisoten že na prvem treningu pod vodstvom Mariborčana. "Če bo sposoben, bo, če ne bo sposoben, pa ne bo," je odgovoril 52-letnik. Na podvprašanje, kako bo preveril njegovo pripravljenost, pa je dodal: "Danes je vse lahko preveriti. Z GPS-om se vse da. Če ne zdržiš treninga, kako? Vse je še odprto. Stvari so se zgodile z danes na jutri. Časa ni veliko. Do sobote bo vsa mobilizacija na tekmi z Muro. Kasneje med reprezentančno akcijo bo čas za druge stvari."

Prvi trening Šimundže po vrnitvi v Ljudski vrt je bil zaprt za javnost, klub z Mladinske 29 pa je na družbenih omrežjih delil fotografije in video posnetke dogajanja na pomožnem igrišču, kjer je ekipa prvič vadila pod vodstom 52-letnika. Sodeč po objavah je 35-letni nogometaš nasmejan treniral s prvo ekipo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta