Dočakali smo odziv NK Maribor: Iličić ostaja v Ljudskem vrtu, do nadaljnjega bo treniral po samostojnem programu

Miha Dajčman Miha Dajčman
19.09.2023 18:10

Obveljal je predlog trenerja Damirja Krznarja. Josipa Iličića na prihodnjih tekmah ne bo med kandidati za nastop, so sporočili iz Ljudskega vrta. Kaj so zapisali o sestanku upravnega odbora?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić bo v prihodnjih tednih treniral samostojno.
Andrej Petelinsek

Včeraj so v Ljudskem vrtu potekali sestanki na temo statusa prvega zveznika ekipe Josipa Iličića, ki si ga trener Damir Krznar ni želel več v svoji ekipi. Sestal se je tudi upravni odbor kluba, na katerem je športni direktor vijoličastih Marko Šuler zagotovil, da bo organiziral sestanek s Krznarjem in Iličićem ter skušal urediti težave v slačilnici 16-kratnih državnih prvakov. Danes popoldan, dva dni po odmevnem dogajanju v Ljudskem vrtu, pa smo dočakali odziv iz Mladinske 29.

"Klubsko pojasnilo glede aktualnega dogajanja v Ljudskem vrtu: na trenerjevo pobudo je bila sprejeta odločitev, da bodo v prihodnje aktivnosti moštva potekale brez prisotnosti Josipa Iličića. Do nadaljnjega bo vadil po samostojnem, klubskem programu in ga ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah," v uvodu pišejo na spletni strani NK Maribor.

Kot smo poročali v nedeljo zvečer, ko smo govorili z Markom Šulerjem, je imelo moštvo po vnaprej predvidenem programu v ponedeljek prost dan. "Od torkovega popoldneva pa odpiramo novo poglavje delovnega cikla. Vmes so se sestali vsi neposredni udeleženci, ob odkritem pogovoru izmenjali stališča in dorekli prihodnje korake. Trener Damir Krznar je pojasnil razloge za odločitev, športni direktor Marko Šuler potrdil sklep, Josip Iličić začel z delom po samostojnem, klubskem programu z namenom, da doseže želeno stopnjo telesne pripravljenosti," pojasnjujejo pri vijoličastih.

Kaj pa so v NK Maribor zapisali o sestanku upravnega odbora? "Vmes je bil v ponedeljkovih večernih urah sklican sestanek upravnega odbora z namenom obveščanja vseh članov o aktualnem stanju. Šlo je za predstavitev celotne situacije in predvidenega načrta glede iskanja izhoda iz rezultatske krize. Enotno mnenje je, da je trenutno najpomembneje, da znova obrnemo rezultatsko krivuljo navzgor, in vse moči bodo usmerjene k uresničitvi športnih ciljev," so s poročilom sestanka upravnega odbora skopi v NK Maribor.

V zaključku objave pri vijoličastih pišejo še, da pred nadaljevanjem sezone, med katero na kadrovsko sestavo precej vplivajo neprijetnosti s poškodbami, končno sporočajo tudi spodbudne novice o dopolnitvi moštva. "Potrdimo lahko, da se bosta ob ponovnem zboru vadbi s polno obremenitvijo pridružila tudi Hilal Soudani in Marko Kolar," še pišejo na spletni strani kluba.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta