(FOTO) Krizo premagal le Aluminij, Maribor padel na sosedskem dvoboju

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
01.10.2023 22:11

Aluminij z 1:0 dobil tekmo 11. kroga prve lige proti Mariboru, viole protestno zapustile športni park v Kidričevem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Če je bila zmaga proti Radomljam prvi korak k vzponu, kot je napovedal trener nogometašev Maribora Damir Krznar, se je iskanje poti iz rezultatske krize hitro končalo. Prehitro. V 11. krogu prve lige je Maribor znova ostal brez točk. Aluminij je dobil sosedski dvoboj v Kidričevem, z golom Sandra Jovanovića slavil z 1:0 in skočil na sedmo mesto na lestvici. Maribor je po 11. krogu na petem mestu, za vodilnim Celjem zaostaja za devet točk.

Za povsem isto enajsterico kot v četrtek, ko je Maribor proti Radomljam le prekinil dolg niz brez zmage, se je odločil trener Damir Krznar, v konico napada postavil Erica Castra, za njegov hrbet pa Marka Kolarja in Marka Božića. Robert Pevnik, trener Aluminija, ki je v sredo prekinil niz petih porazov - in to kar z zmago proti vodilnemu Celju -, je povlekel štiri rošade, v gol namesto Sama Pridgarja postavil Jana Petka. 

Andrej Petelinšek

Savinjčan je imel pri izbiri postave očitno srečnejšo roko kot Zagorec. Vsaj v prvem polčasu. Petek je brez praske preživel strele Kolarja, Božića in Castra. Pa se Aluminij ni le branil. Ni dosti manjkalo, da bi že v prvi minuti izkoristil slabo podajo vratarja vijoličastih Ažbeta Juga, iztržil je kot. Rušan na čelu mariborske obrambe se je moral pošteno potruditi tudi kasneje, ko se je do strela z leve strani dokopal Loren Maružin.

Andrej Petelinšek

V 34. minuti pa je mariborska obramba kapitulirala. Tomislav Jagić je z dolgo podajo našel Sandra Jovanovića, napadalec rdeče-belih pa je z diagonalnim strelom z leve strani suvereno matiral Juga. 21-letnik, ki se je v šumo preselil v tem poletju iz velenjskega Rudarja, se je podpisal pod svoj tretji prvoligaški gol in skočil na vrh klubske lestvice strelcev v tej sezoni. 

Andrej Petelinšek

"Hočemo zmago!" je bilo jasno sporočilo viol Mariborčanom. Krznar jo je v drugem polčasu iskal s spremenjenim sistemom. Svenu Šoštariču Kariću in Maxu Watsonu se je v zadnji liniji pridružil Luka Uskoković, na desno krilo se je preselil Hilal Soudani. A se je načrt izjalovil že v 51. minuti. Marko Božić si je zaradi štarta s podplatom na sredini igrišča prislužil drugi rumeni karton. Mariboru je v iskanju izenačenja na igrišči ostala le deseterica.

Andrej Petelinšek

Z igralcem manj Maribor ni sestavil akcije, ki bi zadišala po izenačenju. Aluminij je večino akcij gostov prekinil, še preden so se dobro začele, sam pa potrpežljivo čakal na protinapade. Nekaj jih je tudi dočakal, a v zaključku ni bil natančen. Če so viole, ko se je ekipa Damirja Krznarja znašla v zaostanku, še zahtevale zmago, so se že pred iztekom igralnega časa očitno sprijaznile s porazom. Najglasnejši navijači kluba iz Ljudskega vrta so protestno zapustile športni park v Kidričevem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta