Vijoličasti v šumi ne bodo "špilali frajerjev"

Miha Dajčman Miha Dajčman
30.09.2023 07:01

V nedeljo ob 20.15 se bo v Kidričevem začela tekma 11. kroga prve lige med Mariborom in Aluminijem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sven Šoštarič Karić pravi, da vijoličasti v Kidričevo ne gredo podcenjevalno, saj kljub zmagi še niso odpravili krize.
Andrej Petelinšek

Po treh porazih proti ekipam z vrha lestvice je Maribor v četrtek le zmagal. Dolgo so vijoličasti čakali na zmago odrešenja, vse od 14. avgusta od nasprotnikov niso bili uspešnejši. Z moštvi z dna lestvice gre varovancem Damirja Krznarja bolje, zato se nadejajo, da bi slavje proti zadnjeuvrščenim Radomljam potrdili še v Kidričevem. Aluminij ima po devetih odigranih tekmah s sedmimi točkami enak izkupiček kot mlinarji. Toda šumarji bodo na sosedskem obračunu polni samozavesti, v preteklem krogu jim je uspelo kot prvim v tej sezoni premagati vodilno Celje.

"Vsako gostovanje v Kidričevem je po svoje težko. Vemo, da je Aluminij izrazito domačinska ekipa, da v šumi delujejo zelo dobro. Če bomo igrali podobno kot proti Radomljam, da se bomo za vsako žogo metali na glavo, bo odločila kvaliteta, ki je imamo več," pred tekmo razmišlja branilec Sven Šoštarič Karić, ki je v četrtek na svoji 44. tekmi v članskem dresu Maribora dosegel drugi gol. Bo vijoličastim po prekinitvi negativnega niza zdaj lažje? "Po porazih je seveda težje kot po zmagah, ne moremo pa v Kidričevo z miselnostjo, da bomo kar na vsaki tekmi zdaj zmagali. Seveda vsaka zmaga nadgrajuje samozavest ekipe, a nismo v vlogi, da bi 'špilali frajerje'. Tekmo moramo odigrati na polno in temu bo sledil dober rezultat. Ne gremo v Kidričevo s podcenjevanjem, saj kljub zmagi še nismo odpravili krize," pravi 25-letni Mariborčan, ki v zadnjih tednih ni veliko spremljal prvoligaškega nogometa, ker so imeli v moštvu več dela s sabo.

V drugem krogu je Maribor Aluminij v Ljudskem vrtu premagal z 1:0.
Andrej Petelinšek

Strokovni štab ekipe iz Ljudskega vrta se je za tekmo z Radomljami odločil za nekaj taktičnih sprememb, te so učinkovale. "Sprememba formacije se je zgodila z razlogom. Včasih je treba šokirati ekipo, več je načinov, kako to narediš. Eden od teh je, da klub zamenja trenerja, ker se to ni zgodilo, je trener zamenjal formacijo. Želeli smo predramiti ekipo in pozabiti na travme. Vedel sem, da bomo v tej formaciji stabilni, če ne drugega. Ker nam realizacija v zadnjem času ni šla, smo se odločili za dva klasična napadalca," je pojasnil trener Maribora Damir Krznar. Hrvat je po tekmi v izjavi za Sportklub povedal, da bi ob porazu odstopil. "Če ne bi zmagali, bi se skoraj zagotovo razšli. V takšnih situacijah pride čas, ko ne smeš gledati nase in na svoj dobrobit. Odstop bi ponudil sam, verjetno pa bi tudi vodstvo iskalo način za prekinitev sodelovanja. V moji glavi bi bila samo ekipa, ki bi se jo skušalo na tak način predramiti in posledično izboljšati rezultate," je dejal 51-letnik.

"Z ramen je padlo manjše breme, imamo pa še velik dolg," pravi Damir Krznar.
Andrej Petelinšek

Po tekmi z mlinarji je Krznar v slačilnici videl olajšanje. "Z ramen je padlo manjše breme, imamo pa še velik dolg. Moramo nadaljevati z zmagami in dobrimi rezultati v kontinuiteti. Osredotočiti se moramo na naslednjega nasprotnika, zahtevno bo, ker nova tekma prihaja hitro in ker je Aluminij razpoložen, poln energije in samozavesti," se zaveda Krznar. "V teku in borbenosti moramo konkurirati Aluminiju, da lahko pride do izraza naša kvaliteta. Igrajo zelo dobro, veliko je prehodov, igre gor in dol. Veliko golov prejmejo in veliko jih dajo. Imajo strašljive protinapade, zato bo zagotovo težko. Mi pa moramo oddelati svoje, da njihove dobre stvari preprečimo," pozna načrt za zmago Hrvat. Bo imel v primerjavi z zadnjimi tekmami snovalec taktike vijoličastih kaj lažje delo? "Ne, v tem pogledu delo ne bo nič lažje. Da, malo smo razbremenjeni, ker smo končno zmagali, a še težje je zmage ponavljati," poudarja Krznar.

Pari 11. kroga I. SNL - sobota ob 15. uri: Bravo - Domžale, ob 20.15: Mura - Celje; nedelja ob 15. uri: Rogaška - Olimpija, ob 17.30: Radomlje - Koper, ob 20.15: Aluminij - Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta