(FOTO) Maribor potrdil spomladanski primat: V Ljudskem vrtu padli prvaki

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
04.05.2024 22:17

Špalir prvakom so pripravili, drugih daril pa jim niso dali. Vsaj na igrišču ne. Nogometaši Maribora s 3:1 dobili štajerski derbi proti Celju.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hilal Soudani je prelisičil Matka Obradovića.
Sašo Bizjak

Napovedi o dodatnem motivu pred štajerskim derbijem iz tabora nogometašev Maribora niso bile prazne. S prvega mesta jih sicer ne morejo več sklatiti, so pa od minulega vikenda potrjene prvake iz Celja spravili na kolena. S 3:1 so vijoličasti dobili tekmo 34. kroga v Ljudskem vrtu, zadnjo od štirih, ki so jih morali zaradi kazni disciplinskega sodnika NZS odigrati pred praznimi tribunami. Sicer neulovljivo prednost štajerskih rivalov je Maribor znižal na 12 točk, vsaj za en dan pa na drugem mestu ulovil Olimpijo, ki bo jutri v Stožicah gostila Muro.

Špalir novim prvakom so postavili, kakega drugega darila pa jim niso dali. Vsaj na igrišču ne. Maribor, ki je v tekmo krenil z isto enajsterico kot prejšnji teden v Domžalah, je bil v prvem polčasu boljši. Po kotu v 12. minuti je zagrabil vodstvo. Po odbitku se je do žoge prebil Sven Šoštarič Karić in z bližine suvereno zaključil. Pod svoj tretji gol v sezoni se je podpisal 26-letni branilec.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Celje, ki je tekmo začelo z nekoliko spremenjeno enajsterico kot zadnjo tekmo proti Olimpiji, na kateri je dokončno potrdilo prvo mesto v sezoni – trener Damir Krznar je med drugimi na klopi pustil reprezentanta Žana Karničnika, z edinim golom junaka zmage na derbiju Egorja Pruceva in Tamarja Svetlina -, si prav dosti priložnosti ni pripravilo. V eni akciji so grofi sicer imeli tri zaključke, a sta poskusa Aljoše Matka in Nina Koutra končala v bloku, Luke Bobičanca pa mimo gola.

Kdo bo prelisičil koga, Damir Krznar Anteja Šimundžo ali obratno?
Sašo Bizjak

Bolj natančni so bili vijoličasti. Izkušena napadalca sta sestavila protinapad, Josip Iličić je z odlično podajo v globino našel Hilala Soudanija, Alžirec pa je s prefinjenim strelom matiral vratarja Matka Obradovića. V 28. minuti je Soudani dosegel svoj 13. ligaški gol v sezoni in prednost Maribora povišal na 2:0.

Sašo Bizjak

Še višja bi lahko bila prednost gostiteljev pred odmorom. Marko Božić je po preigravanju na levem robu kazenskega prostora stresel vratnico, Arnel Jakupović pa z bližine ni izkoristil podaje Soudanija. Na drugi strani so Celjani po strelu Matka zahtevali enajstmetrovko, a je sodnik David Šmajc po posvetu z VAR-sobo ocenil, da je žoga Aleksa Pihlerja, ki je tudi tokrat igral na položaju osrednjega branilca, zadela v obraz in ne v roko.

Zadnji štajerski derbi se je maja, ko je Celje že osvojilo naslov, v Ljudskem vrtu končal z zmago Maribora, a poleti se je v obeh klubih marsikaj spremenilo.
Sašo Bizjak

Atraktiven protinapad so sestavili vijoličasti v uvodu drugega polčasa. Začel ga je Božić, nadaljeval Iličić, zaključil pa Behar Feta, a je 21-letnik, ki je v igro vstopil na začetku drugega dela, izgubil dvoboj z Obradovićem. Po vstopu Karničnika in Pruceva so Celjani postali nevarnejši v napadu, a protinapada, ki ga je zrežiral ruski krilni napadalec, Luka Bobičanec ni izkoristil, žogo je poslal visoko čez gol. Na drugi strani se je po kombinaciji Žige Repasa in Božića v priložnosti znašel rezervist Etienne Beugre, njegov strel pa je Obradović ubranil. Atraktiven poskus Soudanija s peto je končal nekaj centimetrov mimo vratnice.

Sašo Bizjak

Bolj natančen je bil Maks Barišić. Primorski krilni napadalec je v 86. minuti natančno zaključil protinapad, povišal vodstvo na 3:0. Celjski odgovor je bil pozen. Sunday Adetunji je v finišu tekme le omilil poraz. Gol celjskega rezervista ni pokvaril dobre popotnice Mariborčanov pred večnim derbijem. Prihodnjo soboto, ko bodo tribune odprte tudi za navijače, bo v Ljudskem vrtu gostovala Olimpija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta