(ODZIVI) Šimundža po (zgolj) remiju v Domžalah: Ne kazen, to je nogomet

Marko Kovačevič Marko Kovačevič
28.04.2024 14:45

Le ena izkoriščena priložnost je bila premalo, da bi nogometaši Maribora v Domžalah iztržili kaj več od točke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hilal Soudani v zaključkih akcij ni imel pravega dneva.
Grega Wernig

V lovu na drugo mesto so naleteli na grbino. Nogometaši Maribora so v Domžalah ostali brez zmage. Z remijem 1:1 se je končal dvoboj 33. kroga prve lige ob Kamniški Bistrici. Pa čeprav so bile priložnosti izrazito na strani vijoličastih. "Če si nasprotnik ne ustvari nobene prave priložnosti v 90 minutah, mogoče rezultat ni pravičen," je skomignil trener Maribora Ante Šimundža.

Domžale sicer niso bile nenevarne, s protinapadi so poskušale, a zaključka dolgo niso sestavile. Napadalnemu delu ekipe, ki je pred tekmo z Mariborom nanizala zmagi proti Kopru in Celju, se je poznala odsotnost Jošta Piška. Z devetimi goli prvi strelec Domžal je tekmo izpustil iz preventivnih razlogov. "Maribor ti ne da toliko priložnosti, kot bi sam hotel. Na koncu se moraš odzvati, mi smo se odzvali primerno," je ugotovil Matej Podllogar, ki po slovesu Dušana Kosića opravlja vlogo začasnega stratega Domžal. Tudi Šimundža je moral spremeniti prvo enajsterico. Namesto Lana Vidmarja, ki ga po poškodbi kolena čaka predvidoma šesttedensko okrevanje, je v osrčju obrambe začel Aleks Pihler. Izkušeni nogometaš, po osnovni izobrazbi vezist, je dobil prve minute po decembrskem gostovanju v Kopru. "Zaradi spleta okoliščin je že dober mesec treniral na tem položaju, informacije mu niso bile tuje. Odigral je na ravni, ki se od njega pričakuje," je selitev Ptujčana v zadnjo linijo pospremil Šimundža.

Grega Wernig

Prav dosti dela mariborska obramba sicer ni imela. Drugače je bilo na drugi strani. Vratar Lovro Štubljar se je izkazal, ko je s projektilom z roba kazenskega prostora poskusil Hilal Soudani, dobil je še dva dvoboja z Arnelom Jakupovićem. Tretjega pa ne več. Prvi strelec lige je v 38. minuti izkoristil podajo Jana Repasa in se z glavo podpisal pod svoj 17. gol v sezoni, drugega svojemu nekdanjemu moštvu. Proti Domžalam je zadel že v začetku marca v Ljudskem vrtu, ko so vijoličasti slavili s 3:0. Ni dosti manjkalo, da bi ta izkupiček oplemenitil že pred odmorom. Iličić ga je našel s podajo s prostega strela, a prvi napadalec Maribora je bil tokrat premalo natančen. V sodniškem podaljšku prvega polčasa se je mreža še enkrat zatresla. Soudani je z lobom meril v polno, a gol je bil razveljavljen zaradi prepovedanega položaja.

V drugem polčasu je Štubljar obdržal gostitelje nad gladino. "Lovro je branil zelo dobro. Že na prejšnji tekmi je imel tri, štiri obrambe. V dobri formi je. Kot so vsi igralci pomembni, je tudi on. Na vsaki tekmi nekdo reši dan," je 19-letnika pohvalil Podlogar. No, pri tem so mu pomagali tudi Štajerci, Soudani je denimo iz bližine žogo poslal daleč čez gol in celo čez ograjo domžalskega športnega parka. "Ta smer nam daje odgovore. Da bi pa na vsaki tekmi zadel iz vsake priložnosti? Rezultati bi bili zelo visoki. Tokrat je zmanjkal kanček koncentracije ali sreče, vratar pa je zelo dobro reagiral," je o zapravljenem dejal snovalec taktike 16-kratnih slovenskih prvakov.

Grega Wernig

Zapravljeno je zabolelo v 78. minuti. Domžale so udarile po kotu. Dobro podajo Luke Topalovića je izkoristil Tilen Klemeničič, poskrbel za izenačenje. "V prvem polčasu smo premalokrat prišli v njihov kazenski prostor. Žoga je še prišla, od tam naprej pa nismo več imeli rešitve. Čakali smo na svojo priložnost. Prišla je. S to točko smo zadovoljni, se pa zavedamo, da je Maribor izjemna ekipa, dobro vodena, kvalitetna na vseh položajih," je bil po tretji zaporedni tekmi, na kateri se je izognil porazu, zadovoljen Podlogar. So zadnji rezultati že napoved, da bo na klopi rumene družine ostal tudi v prihodnji sezoni? "To pa res ni vprašanje zame," je v nasmehu odgovoril nekdanji napadalec.

Maribor v lovu na zmago ni več dočakal pravega zaključka, kaznovan pa je bil za praktično edino napako na tekmi. "Ne bi rekel, da je to kazen, je del nogometa. Nismo bili kaznovani zaradi nonšalantnosti ali slabega pristopa, to je nogomet, nasprotnik je izkoristil malo dekoncentracije v tem segmentu. Naša predstava je bila zelo pozitivna, zaslužili smo si več," je predstavo podčrtal Ante Šimundža. "Razočarani smo nad rezultatom, ne pa nad igro. Odigrali smo zelo dobro, imeli veliko priložnosti, a v nogometu se zgodi tudi to. Morda je bil slab dan, vsi napadalci so imeli zelo dobre priložnosti. To je nogomet, enkrat zadeneš, drugič zgrešiš. Tokrat nismo imeli prave sreče," pa ga je dopolnil branilec Pijus Širvys.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta