(FOTO) Mariborski borci kolajne osvajajo kot po tekočem traku

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
11.10.2022 17:01

V slovenski reprezentanci v kikboksu in tekvondoju daleč najuspešnejši mariborski borci in borke

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uspešnim borcem so sotekmovalci v domačem mestu pripravili špalir.
Sašo Bizjak

Slavje po vrnitvi članov mariborskega kluba Barada šport, ki so nastopili v dveh reprezentancah - na svetovnem kadetskem in mladinskem prvenstvu Wako organizacije v kikboksu v italijanskem Jesolu in na svetovnem pokalu v tekvondoju sloga ITF v Kopru - je bilo pred klubskimi prostori na Teznem zelo prisrčno. Najprej so morali skozi špalir, ki so jim ga pripravili mlajši klubski sotekmovalci, nato pa sta jim za odlične dosežke čestitala mariborski župan Saša Arsenovič in podpredsednik ŠZ Maribor Zoran Kačičnik.

Sašo Bizjak

O dosežkih na obeh tekmovanjih je spregovoril legendarni mariborski tekmovalec v borilnih veščinah, podpredsednik OKS in predsednik ŠZ Maribor Tomaž Barada. "Izjemni dosežki so plod vašega trdega dela in dela vaših trenerjev. Čestitam vam za to, kar so dosegli v Kopru in Jesolu," je dejal. "Večino slovenskih kolajn so osvojili člani našega kluba. Tudi tisti, ki so ostali brez njih, so nastopili po najboljših močeh in si zaslužijo pozornost," je povedal Aleš Zemljič, nekdanji vrhunski borec in zdaj trener v ŠC Barada.

Sašo Bizjak

V središču pozornosti je bila dvakratna mladinska svetovna prvakinja v kikboksu Tyra Barada, ki je v Jesolu zmagala v light kontaktu in point fightingu. "Kolajn sem izjemno vesela, so krona moje tekmovalne poti v mladinski konkurenci, saj se od nje poslavljam. Upam, da bom tudi med članicami uspešna," je dejala Tyra. Urša Terdin je v Kopru med članicami osvojila zlato kolajno: "Izjemno sem je vesela. Moj naslednji cilj je naslov svetovne prvakinje." Aleš Lorber, ki je pred leti osvajal kolajne na največjih tekmovanjih, je v Kopru osvojil zlato v konkurenci od 36 do 45 let: "Imam družino, službo, kljub temu pa sem vsak dan v ŠC Barada, vzdržujem dobro pripravljenost - in ker je bilo tekmovanje v Kopru, sem se prijavil nanj in opravil s tekmeci." Žiga Zagoranski je v Kopru osvojil bron. "Na letošnjem evropskem članskem prvenstvu v Poreču sem zmagal, tokrat je bila konkurenca še bolj zahtevna, zato tudi s tretjim mestom nisem nezadovoljen," je povedal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta