(FOTO) Odbojkaricam Calcita peti zaporedni naslov prvakinj

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.04.2024 21:54

Kamniška ekipa je v četrti finalni tekmi v dvorani Lukna s 3:2 premagala mariborsko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkarice Calcita
Miloš Vujinović

Četrta finalna tekma državnega prvenstva med odbojkaricami Nove KBM Branika in Calcita Kamnik je v dvorano Lukna privabila približno 800 gledalcev, ki so spet spremljali razburljivo tekmo in ves čas bučno navijali za mariborsko vrsto. Toda tudi to ni pomagalo gostiteljicam, da bi izsilile peto tekmo, saj so se morale sprijazniti s porazom 2:3 (17:25, 25:21, 28:26, 12:25, 9:15). Kamničanke so osvojile peti zaporedni naslov državnih prvakinj in skupno devetega. 

Miloš Vujinović

Tekma se je začela z izenačeno igro, rahla pobuda je bila na strani Kamničank, ki so nekajkrat povedle za tri točke, sredi niza pa za šest (16:10). Gostiteljice so si privoščile preveč napak, šepala sta predvsem sprejem in napad, v katerem je bila svetla izjema Iza Mlakar, tako da so gostje zlahka dosegale točke. Tudi v nadaljevanju je bila igra podobna in ekipa Calcita je prepričljivo osvojila niz. 

Miloš Vujinović

Kamničanke so tudi drugi niz začele odločno, predvsem pa učinkovito v napadu in povedle 5:1. Pri 6:3 je Mariborčankam s štirimi zaporednimi blok točkami - tri Nike Milošič in ene Andree Tišma - uspel preobrat, za vodstvo 9:6 pa je z asom poskrbela Monika Potokar. Igra Štajerk je bil občutno boljša kot v prvem nizu, ko je v igro vstopila Isa Ramić, je dobro deloval tudi napad. Toda po vodstvu 17:12 so se spet začele pojavljati napake in po točkah Maše Pucelj so gostje pri 19:19 rezultat izenačile, toda končnici so Mariborčanke odigrale zrelo in izenačile rezultat v nizih.

Miloš Vujinović

V tretjem nizu je bila pobuda spet na strani Gorenjk, ki so si po rezultatu 8:8 priigrale tri točke prednosti, sredi niza pa prednost povišale še za točko. Toda po odličnih servisih Ronje Štampar in uspešnih napadih Mlakarjeve in blok točke Nike Milošič so Štajerke pri 17:17 izničile prednost tekmic. Končnica je bila razburljiva, najprej so prednost za vodstvo v nizih zapravile gostje, pri 27:26 za Maribor pa je Pucljeva žogo udarila v avt. Četrti niz je postregel z novim preobratom, Kamničanke so močno pritisnile s servisi, igrale učinkovito v napadu in točke dosegale v serijah; vodile so 10:5, 15:6, 21:10 in brez pravega odpora Mariborčank rezultat v nizih izenačile na 2:2. Peti niz je mineval v popolni prevladi Gorenjk, ki so osvoji niz in naslov prvakinj.

V mariborski ekipi  je Iza Mlakar dosegla 27 točk, Isa Ramić 11 in Nika Milošič 10, v kamniški pa Andjelka Radišković 20 in Maša Pucelj 19. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta