(FOTO) Po derbiju vodilnih Pohorje še trdnejše na vrhu

ŠR
06.10.2024 18:01

Nogometaši iz Ruš po zmagi nad Rogožani dobili nove najbližje zasledovalce v mariborski medobčinski ligi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nogometaši Pohorja so večino dela opravili že v prvi polovici prvega polčasa.
Sašo Bizjak

V derbiju do šestega kroga vodilnih ekip v prvi ligi Medobčinske nogometne zveze Maribor so bili uspešnejši nogometaši Pohorja. Rušani so na svojem igrišču s 3:1 premagali Roho. Večino dela so opravili že v uvodu v tekmo, v 26. minuti, ko je Andraž Sorko enajstmetrovko spremenil v zadetek, so vodili že s 3:0. Pred tem sta bila natančna Primož Ademovič in Aljoša Sternad.

Saso Bizjak

Rogožani so bili natančni v 80. minuti, ko je zadel Gašper Rakun, a so s tem le omilili poraz, prvi v sezoni. Nogometaši Pohorja so s polnim izkupičkom - na petih odigranih tekmah so prav tolikokrat zmagali, tekma tretjega kroga proti Peci pa je bila že dvakrat preložena zaradi razmočenega igrišča - Rohu pobegnili na štiri točke prednosti, a so dobili novega tesnega zasledovalca. Na drugem mestu so zdaj s 14 točkami, eno manj od Rušanov, člani Novogradenj MB Tabor, ki so v petek v Limbušu s 5:3 premagali Marles.

Saso Bizjak
Saso Bizjak

Drugi rezultati 6. kroga: Peca - Malečnik Asfalterstvo Brus 2:3, Dravograd - Lenart Danküchen center 1:4, Marjeta - Rače 0:2, Jurovski Dol - Tehnotim Pesnica 0:1; vrstni red: Pohorje 15 točk, MB Tabor 14, Pesnica 13, Roho in Rače po 11, Lenart in Peca po 7, Malečnik in Jurovski Dol po 6, Marles 4, Dravograd 3, Marjeta 2.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta