(FOTO) Prevlada Vlhove, od slovenskih lisičk do točk le Slokarjeva, ki je vesela, da je bila predrzna

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
07.01.2024 14:30

Petra Vlhova je na slalomu za Zlato lisico številnim slovaškim navijačem pričarala popoln konec tedna. Za največje presenečenje je s tretjim mestom poskrbela A. J. Hurt, med Slovenkami do točk le Andreja Slokar.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Nedeljski slalom na jubilejni 60. Zlati lisici so še bolj kot sobotni veleslalom krojile vremenske razmere. Organizatorji so sicer v danih pogojih, pohvalile so jih tudi tekmovalke, pripravili odlično progo, ki je v seštevku obeh voženj najbolj ugajala Slovakinji Petri Vlhovi. Njena zmaga je bila po odstopu Američanke Mikaele Shiffrin v prvi vožnji še bolj na dosegu roke, s tretjo letošnjo slalomsko zmago (prav toliko jih ima tudi Shiffrinova) pa se je Američanki v seštevku sezone približala na vsega pet točk. Vlhova, ki je smučala na krilih številnih slovaških navijačev je zmagala tudi v seštevku sobotne in nedeljske tekme, več težav kot smučanje pa ji je na koncu predstavljalo odpiranje penine.

Robert Balen
Robert Balen

Telovadba na progi kot dober znak

Drugo mesto je osvojila Nemka Lena Dürr, tretja je bila Američanka A J Hurt. Če je uvrstitev Dürrove pričakovana, pa tega ne moremo reči za Američanko, ki je na stopničke za zmagovalke stopila prvič v karieri, s štartno številko 38 in s 16. časom v prvi vožnji. Razpletu se je čudila tudi sama, Kranjska Gora pa ji bo gotovo, tako kot sobotni zmagovalki Valerie Grenier gotovo ostala za vedo v spominu.

(FOTO) Primorci držali obljubo, za Slovake je Zlata lisica dopust

Med Slovenkami sta se v drugo vožnjo uvrstili Ana Bucik, ki je prvo končala na 9. mestu in Andreja Slokar, ki je na prvi progi dosegla 17. čas. Izhodišče obeh je bilo solidno, bolje pa ga je izkoristila Slokarjeva. Ajdovka je v drugem delu z nekaj akrobatskimi elementi napredovala za tri mesta, na 14. medtem ko je Bucikova naredila napako in odstopila. "Te moje akrobacije niso nič vplivale na vožnjo. To da sem danes telovadila po progi je en dober znak, ker vem, Da ko delam neumnosti, dam nekaj več, nekaj probam in odkar sem se vrnila na sneg po poškodbi nisem niti enkrat prišla v take probleme kot tokrat. Vesela sem, da sem bila malo predrzna," je svojo drugo slalomsko vožnjo komentirala Slokarjeva in še enkrat več pohvalila organizatorje, ki da so kljub vremenskim nevšečnostim naredili super tekmo. "Glede proge bi rekla, da je bila v soboto boljša, ampak danes je bilo zelo težko narediti perfektno progo, sploh ker je ponoči snežilo."

Robert Balen
Robert Balen

Nekaj pozitivnega kljub dvema odstopoma

Bolj nezadovoljna, čustveno nekje med jezom in jokom je bila po drugem odstopu na letošnji Zlati lisici Ana Bucik. "Če bi to sprejela brez čustev bi pomenilo, da mi je vseeno, sigurno ne najlepši zaključek tekme, ampak to je šport, mogoče je prav, da gledalci kdaj vidijo, da ni vse samo lepo. Proga je bila zelo zahtevna, že sama postavitev je bila zelo zavita, zaradi česar so bile luknje večje. Ni bilo enostavno. Dva odstopa gotovo nista to, po kar se prišla ta vikend. Kljub vsemu je nekaj pozitivnega, končno sem pokazala dele prog, kjer sem bila spet hitra in to je tisto na čemer bom gradila do prihodnjih tekem," je po slalomu povedala Goričanka.

Druge vožnje tudi danes nista dočakali Neja Dvornik, ki ji je do uvrstitve v finale zmanjkalo osem stotink in Nika Tomšič, ki je odstopila. "Razmere niso najbolj prijetne, ampak dosti dobre, da se še dan, ampak je treba viti dinamičen, da ne greš čisto kontra smučinam, ki so se naredila. Jaz nisem našla pravega tempa, sploh v zgornjem delu. Ponekod so samo smučine, ponekod se dela rob pri kolu, je treba biti kar prilagodljiv po celi progi," je svoj nastop komentirala Dvornikova, ki ji torej ta konec tedna ni uspelo priti do tako želenih točk svetovnega pokala.

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta