(FOTO) Radomlje nadoknadile dva gola zaostanka proti Mariboru, ki je v Domžalah trepetal za točko

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.12.2023 19:36

Na zadnji tekmi 19. kroga prve lige sta se ob Kamniški Bistrici Maribor in Radomlje razšla z 2:2.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Madžid Šošić je dosegel dva gola proti Mariboru.
Robert Balen

Vijoličasti so drugo polovico prvenstva začeli z remijem v Domžalah proti v zadnjih krogih neprepričljivim Radomljam. Maribor je po 18. minutah vodil z 2:0, imel nekaj priložnosti za povišanje vodstva, nato pa so mlinarji nadoknadili zaostanek in imeli v zaključku dvoboja, ko so imeli Mariborčani po izključitvi Andraža Žinića igralca manj, več priložnosti za zmago.

Trener vijoličastih Ante Šimundža je v primerjavi z obračunom na Bonifiki opravil nekaj sprememb v prvi postavi. Po odsluženi kazni je imel na voljo znova Ažbeta Juga in Blaža Vrhovca, na položaju levega bočnega branilca je obračun začel Mark Strajnar, Josip Iličić je od prve minute tekmo začel prvič po 28. oktobru, Luka Uskoković je bil v prvi enajsterici prvič po 24. septembru. Xhuliano Skuka se je poškodoval na zadnjem treningu, Nemanja Mitrović, Aljaž Antolin in Marin Laušić so manjkali zaradi bolezni, Max Watson pa še ni bil nared za nastop.

Robert Balen

Mariborčani so proti zelo napadalno postavljenim Radomljam začeli silovito. V sedmi minuti je Strajnar podal z leve strani, na drugi vratnici pa je dobro reagiral Hilal Soudani in dosegel četrti prvenstveni gol. V 11. minuti je Arnel Jakupović poskusil s strelom od daleč, vratar Luka Baš pa je žogo odbil v prečko. Mariborčani so bili po kotu, ki je sledil Jakupovićevemu strelu, blizu povišanja vodstva, najvišji v skoku je bil Uskoković, Strajnarjev strel je Baš ubranil, Sven Šoštarič Karić pa ni uspel uspešno zaključiti akcije. 

So pa mlinarji klonili v 18. minuti. Jan Repas je podal Marku Kolarju, Hrvat je spretno zaključil akcijo za svoj sploh prvi prvenstveni gol. Vijoličasti so nadaljevali s pritiskom, Soudani in Iličić sta nanizala nekaj strelov, a bila v zaključkih premalo natančna ali pa je posredoval Baš. 

Domžale. Nogomet. Radomlje: Maribor
Foto: Robert Balen
Robert Balen

Poskusi Radomljanov na drugi strani so bili redki in manj nevarni, v zaključku prvega polčasa pa so postali rumeno-črni vse bolj razigrani. V 43. minuti je gostiteljem uspelo znižati zaostanek. Madžid Šošić, ki je v Radomlje posojen iz Hajduka, je zadel po podaji Stipa Markovića. Najprej sodnik gola ni priznal zaradi prepovedanega položaja, po posredovanju VAR-a pa je šesti gol 21-letnika v tem prvenstvu obveljal. V 45. minuti je izenačenje po napaki vijoličastih Nino Kukovcu preprečil Ažbe Jug.

Drugi polčas se je začel s priložnostmi na obeh straneh. V 50. minuti je po podaji Strajnarja Kolar preusmeril smer žoge, gostitelji so pravočasno posredovali. Tri minute kasneje je Caio da Cruz streljal v kazenskem prostoru, Jug je bil na mestu. V naslednji minuti je z razdalje nevarno streljal Iličić, žoga je končala ob desni vratnici, v 56. minuti pa so mlinarji blokirali dva strela Jakupovića.

Eden prelomnih trenutkov na tekmi se je zgodil v 62. minuti. Andraž Žinić je s prekrškom skušal ustaviti protinapad gostiteljev, ob koncu akcije mu je sodnik pokazal rumeni karton. VAR je Denisa Halilovića pozval k ogledu posnetka prekrška, odločil se je, da razveljavi rumeni karton in bočnega branilca poslal v slačilnico.

Robert Balen

Radomljani so v nadaljevanju obračuna postali vse bolj pogumni in pritisk kronali z golom Šošića v 77. minuti. V zaključku tekme je bil Šošić blizu še tretjega gola na tekmi, a je za malo zgrešil gol Maribora. V sodnikovem dodatku pa je Ažbe Jug z odličnima obrambama preprečil slavje radomljanov po dveh velikih priložnostih Dejana Vokića, nekdanjega člana Maribora.

Odzive po tekmi bomo objavili v Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta