Maribor proti nekdanjemu športnemu direktorju tudi z Božićem, ki se je po hitri menjavi v Kopru odzval pozitivno

Miha Dajčman Miha Dajčman
11.12.2023 06:01

Danes ob 17.30 se bo Maribor v Domžalah na zadnjem gostovanju letos pomeril z Radomljami

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po menjavi po slabe pol ure igre na Bonifiki je bil Marko Božić vidno nezadovoljen.
Andrej Petelinšek

Drugo polovico prvenstva nogometaši Maribora začenjajo ob Kamniški Bistrici, kjer so v prvem krogu proti Radomljam slavili s 4:0 in odigrali morda najbolj prepričljivo ligaško tekmo v tej sezoni. Mlinarji so Mariborčane na 18 prvenstvenih tekmah premagali le enkrat, na začetku prejšnje sezone v Ljudskem vrtu, v Domžalah pa so rumeno-črne vijoličasti na devetih tekmah premagali šestkrat z razliko v golih 26:5. Radomljani, ki jih vodi nekdanji športni direktor Maribora Oliver Bogatinov, so na zadnjih treh tekmah trikrat izgubili, v športnem parku v Domžalah pa so edinkrat v tej sezoni slavili v osmem krogu.

"Gre za ekipo s prepoznavnim slogom igre. Menjavajo postavitve s tremi ali štirimi branilci, ostajajo pa s tremi napadalci. Na zadnjih tekmah so prejeli večje število golov in težko je napovedati, kako se bodo postavili. Toda verjamem, da bodo pragmatični in tekmovalni. A to ne spreminja naših načrtov. Iskati moramo pozitiven rezultat, predvsem pa svoje principe v igri, mentalno moč, ki je zelo pomembna, ko igraš za Maribor, in se postaviti zelo odločno," je pred nedeljskim treningom v Ljudskem vrtu dejal trener Maribora Ante Šimundža.

Po remiju na Bonifiki je bilo med vijoličastimi kar nekaj slabe volje, saj so vse tri gole prejeli po svojih napakah. "Dosegli smo šest golov. To ni smešno. Če damo nasprotniku možnost, da doseže gol, ne da se oznoji, to ni v redu. Ne glede na rezultat. Če pogledamo, je po derbiju rezultat 3:3 proti Kopru, ki je vedno trdoživ, pozitiven. Zlasti če trikrat zaostajaš. Toda način, kako se je tekma odvijala, mi ni bil všeč. Upam, da se fantje tega zavedajo. Konec koncev igrajo za Maribor. Analizirali smo tekmo, fantje so dobili informacije, sporočila, točka pa je zapakirana in gledamo naprej," pravi Šimundža, ki bo po odsluženih kaznih Blaža Vrhovca in Ažbeta Juga lahko znova računal na izkušena nogometaša. Zaradi bolezni bosta izven kadra Marin Laušić in Aljaž Antolin, Max Watson znova trenira z ekipo, ni pa še jasno, ali bo pripravljen za nastop.

Za remi 3:3 na Bonifiki je z enajstih metrov zadel Josip Iličić.
FPA/Zdravko Primožič

V Kopru je Šimundža Marka Božića, ki je v igro vstopil po odmoru, zamenjal po slabe pol ure igre in povzročil nezadovoljstvo nogometaša. "V vsaki tekmi je vse mogoče, vsak lahko igra dobro ali slabo, pristop pa mora biti na najvišji ravni. Opravičil ni. Ne glede na to, ali igraš od prve minute ali vstopiš s klopi. Tudi v primeru, ko ostaneš na klopi, lahko dobiš priložnost že na naslednji tekmi. Fantje se tega zavedajo in to mi je pomembno. Upam, da bo v prihodnje čim manj takšnih težav," je neomajen Mariborčan. Kako se je Božić, nekdanji član Radomelj, po sredinem dogajanju odzval na treningih? "Pozitivno," je bil kratek odgovor Šimundže pred zadnjim gostovanjem vijoličastih v letu 2023.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta