(FOTO) Rokometaši Gorenja po osvojenem naslovu: Nimamo zvezdnikov, imamo pa strašen kolektiv!

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
26.05.2024 12:35

Suverena zmaga nad Ormožem je bila le pika na i izvrstni sezoni Gorenja. Pred sezono niso veljali za favorite, a skozi njo dokazali, da so iz pravega testa in da je kolektiv tisti, ki šteje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sherpa

Če bi mi kdo pred začetkom sezone ponudil tretje mesto, bi ga vzel. Kar smo mi naredili, to je nekaj neverjetnega, je v soboto zvečer, ko je dokončno postalo jasno, da bodo naslov slovenskih prvakov osvojili rokometaši Gorenja, dejal njihov trener Zoran Jovičić. Ganjen, presrečen, tudi izmučen po naporni sezoni, v kateri so ob 22 zmagah vknjižili 3 remije in en poraz. Zadnje zmagoslavje je bilo najslajše, v Rdeči dvorani je padel Ormož. Domačini so bili suvereni, večino posla so opravili že v prvem polčasu, gledalci v do zadnjega kotička napolnjeni tribune so pravzaprav gledale simultanko svojih ljbljencev. Ti so delovali kot dobro podmazan stroj, odlično so izkoriščali luknje v obrambi Prlekov, na svoji polovici pa delovali zelo kompaktno.

Letošnje državno prvenstvo je bilo napeto vse do konca. A zaključna žogica je bila na strani Velenjčanov, ki so vse niti imeli v svojih rokah. Ob njihovi zmagi namreč razplet na tekmi med Koprom in Trimom ni bil pomemben. "Fantje so dokazali, da imajo karakter, imajo nekaj, kar nima nihče. Garali smo iz tekme v tekmo, zdaj je prišel seštevek vsega. Mislim, da se ljudje niti ne zavedajo, kaj smo mi naredili s to ekipo. To je posebna zvezdica v mojem srcu," je bil Jovičič čustven, ko je gledal svoje fante, kako iskreno se veselijo. Sam se je umaknil bolj na stran, kot da ne bi bil prav on med najbolj zaslužnimi, da so lahko po zadnji tekmi nazdravljali s pokalom v rokah.

Sherpa
Sherpa

Pred penzijo še enkrat na visokih obratih

Kljub bolj izenačenem drugem polčasu niti v enem trenutku tekme ni bilo dvomov o tem, kdo bo na koncu zmagal. Ob zvoku sirene je imelo Gorenje varnih pet golov zaloge, slavje na tribunah in tudi na domači klopi pa se je začelo že kakšnih deset minut prej.  "Nimamo zvezdnikov, imamo pa strašen kolektiv, strašne borce! Vse se nam je poklopilo. Če treniraš, si močno želiš, si tiho, čakaš na pravo šanso, je vse mogoče. Mi smo to izkoristili, nič drugega. Težko je bilo biti na poziciji ena, ko drugi čakajo, da narediš kiks. A zdržali smo, tako psihično kot fizično," je po tekmi povsem brez glasu, a z iskrico v očeh razlagal vratar Matevž Skok, ki je proti Ormožu branil v prvem polčasu, v drugem pa je trener prostor med vratnicama namenil Emirju Taletoviću. "Odlično se dopolnjujeva in razumeva. Že od nekdaj je tako. To je ključ do uspeha, da ni zamer. Saj tista pozitivna zbadanja so, kdo bo boljši. To mora biti in to funkcionira," o svojem najtesnejšem sodelavcu pove Skok.

Precej čustven, morda celo najbolj od vseh, je bil po tekmi Matic Verdinek, z osmimi goli drugi strelec tekme. Obračun proti Ormožu je bil njegov zadnji v karieri. "V glavi sem se pripravljal na to. Moja kariera s je končala na najboljši možen način. Dokazal sem, da še vedno lahko igram na nekem nivoju. Ne vem pa če bi zdržal še eno leto, če bi moje telo zdržalo takšne napore. Po težavah, ki sem jih imel glede poškodb, na koncu te že vse boli, zadnji mesec je muka priti na trening, ti vse skupaj malo pade dol, a v glavi je ostala misel, da moram zdržati. Zdaj je konec, telo se bo spočilo, glava tudi, posvetil se bom družini …" je bil iskren Verdi, ki je v Velenju preživel sedem sezon, pred tem pa branil tudi barve Maribora in Celja.

Sherpa
Sherpa

Žur do jutra? Še dlje!

Proslavljanje naslova, ki se je z bogatim spremljevalnim program pred Rdečo dvorano pravzaprav začelo že nekaj ur pred tekmo, je bilo bučno. In če so bili med sezono tiha voda, kot se je izrazil Peter Šiško, so bili v noči na nedeljo še kako glasni. "Zoki (trener Zoran Jovičić, op. p.) je v nas nekaj prebudil. Nihče nas ni uvrščal v ozek krog favoritov. Mogoče nas je ravno to še bolj motiviralo. Da pokažemo energijo," je dejal 23-letni Šiško, ki se v prihodnji sezoni seli v poljsko Wislo. Kaj torej sledi, nas je še zanimalo. Žur do jutranjih ur, kot se je izrazil uradni napovedovalec? "Še dlje!" je pribil Šiško.

Drugo mesto so v letošnjem državnem prvenstvu osvojili rokometaši Trima, ki so v zadnjem krogu za las premagali Ribnico, tretji so bili letos povsem razglašeni Celjani, četrta pa Krka. Vsi omenjeni bodo poleg Gorenja nastopali v Evropi. Iz lige so izpadle ekipe Škofljice, Ljubljane in Dobove, v dodatne kvalifikacije za obstanek v 1.A rokometni ligi pa potujejo Škofjeločani, ki so v zadnjem krogu izgubili v Slovenj Gradcu. Liga se namreč v prihodnji sezoni krči, v njej bo po novem namesto 14 nastopalo 12 ekip.

Sherpa
Sherpa
Sherpa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta