(FOTO) Še en poraz Maribora, razjarjeni navijači vijoličastim namenili žvižge, z juga na igrišče metali obutev

Miha Dajčman Miha Dajčman
24.09.2023 22:23

Mariborčani še na peti zaporedni tekmi niso slavili. Koper je na zadnji tekmi 9. kroga prve lige v Ljudskem vrtu zmagal z 1:0.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Igor Napast

Pretresi v Ljudskem vrtu iz minulega tedna, ko je bil Josip Iličić odstranjen iz ekipe, vijoličastim niso prinesli želenega rezultatskega zasuka. Tretjič zapored je Maribor izgubil prvenstveno tekmo. Po Celju in Olimpiji so bili od varovancev Damirja Krznarja v Ljudskem vrtu boljši tudi Koprčani, ki za vodilnim Celjem na drugem mestu zaostajajo le dve točki. Vijoličasti pa imajo po osmih odigranih tekmah na skromnem petem mestu le 11 točk.

V primerjavi s tekmo proti Olimpiji v prejšnjem krogu se je trener Maribora Damir Krznar odločil za kar šest sprememb v prvi postavi. Po poškodbi sta bila Hrvatu znova na voljo Hilal Soudani in Marko Kolar, oba sta v igro vstopila s klopi. Na seznamu poškodovanih ostajajo Martin Milec, Arnel Jaupović in Gregor Sikošek, Josip Iličić pa do nadaljnjega trenira samostojno in ni med kandidati za nastop.

Igor Napast

Slabi rezultati vijoličastih so razlog za skromen obisk v Ljudskem vrtu. Le dobrih tisoč ljudi je prišlo na tekmo drugih Koprčanov in petih Mariborčanov. Maloštevilni gledalci pod Kalvarijo pa na zadnji tekmi 9. kroga prve lige niso videli kvalitetnega nogometa. Gostitelji so prvi udarec v okvir vrat sprožili v 18. minuti, ko je z roba kazenskega prostora streljal Aljaž Antolin, udarec zveznega igralca, ki je bil tokrat na igrišču postavljen višje kot sicer, je Jan Koprivec brez težav ubranil. Koprčani so imeli pred svojimi vrati nekaj težav z iznosom žoge, toda vijoličasti tega niso znali izkoristiti. Na drugi strani so Primorci v 40. minuti izkoristili eno redkih priložnosti. Maks Barišić je podal pred gol, natančen je bil rezervist Nkada. Priložnost za izenačenje so imeli Mariborčani v sodnikovem dodatku prve polčasa, podal je Behar Feta, Xhuliano Skuka in Luka Uskoković pa nista uspela uspešno zaključiti akcije.

Igor Napast

Med odmorom se je Krznar odločil za tri menjave. Skuko, Feto in Jana Repasa so zamenjali Erico Castro, Marin Laušić in Kolar. Toda stanje na igrišču se ni bistveno spremenilo. V 50. in 53. minuti sta do strela prišla Nkada in Nik Omladić, oba sta bila nenatančna. V 59. minuti je Castro streljal z razdalje, Koprivec ni imel dela. V 68. minuti je Marka Božića in Icukija Urato Krznar zamenjal za Soudanija in Ignacia Guerrica. Maribor je končno zaigral bolje. V 71. minuti po podaji Antolina Uskoković streljal z glavo, Koprivec je strel ubranil. Lepo priložnost pa je v 76. minuti zapravil Soudani. Kolar je podal Alžircu, ki je bil neoviran na robu kazenskega prostora, a je streljal mimo gola. Obetavno priložnost so imeli Mariborčani v 87. minuti, v gneči v kazenskem prostoru je do strela prišel Kolar, njegov poskus pa je bil blokiran. Povišanje vodstva Kopra je po protinapadu Nkade z obrambo preprečil Ažbe Jug. Maribor je imel v 87. minuti priložnost za izenačenje, lepo je streljal Kolar, z obrambo pa se je izkazal Koprivec.

Igor Napast

Večkrat je bila tekma na kratko prekinjena, saj so viole z južen tribune na igrišče metale obutev. Ob koncu tekme so gledalci igralcem namenili žvižge, viole pa nogometašev na drugi tekmi zapored niso pozdravile. "Napišite, da je to katastrofa", "naj Šuler gre" in "vprašajte jih, kje je denar", so novinarjem na zahodni tribuni po tekmi govorili razjarjeni navijači, ki so za zmago zaploskali Kopru.

Igor Napast
Igor Napast
Igor Napast

Odzive po tekmi bomo objavili v Večeru ter na vecer.com/sport

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta