(FOTO) Teniški turnir na Taboru: Ptujčan še drugič unovčil bogate izkušnje

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
22.08.2024 16:06

V slovenskem obračunu drugega kroga turnirja v Mariboru Blaž Rola boljši od Jana Kupčiča, četrtfinalist tudi Bor Artnak.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Blaž Rola ne skriva želje po turnirski zmagi.
Andrej Petelinšek

Potem ko je teniški igralec Blaž Rola na turnirju WTT z nagradnim skladom 25.000 evrov na igriščih teniškega parka ŽTK Maribor v prvem krogu v treh nizih izločil 23-letnega Brazilca Matheusa Pucinellija De Almeido, sicer prvega nosilca turnirja, je bil tudi v drugem krogu v treh nizih usoden za 23-letnega Jana Kupčiča, igralca ŽTK Maribor. Z zmago 6:4, 3:6, 6:2 se je Ptujčan uvrstil v četrtfinale in dokazal, da izkušnje nekaj veljajo.

"Očitno je tako, čeprav starostno razlike v tenisu niso vselej odločilne za uspeh. Proti vsakemu igralcu se je treba potruditi, ne glede na njegovo uvrstitev na ATP-lestvici. Na takih turnirji so zbrani igralci, ki premorejo kakovost, imajo izkušnje s challenger in futures turnirjev, domala vsi se potegujejo za turnirsko zmago," je razložil 33-letni Blaž Rola, nato pa se ozrl na dvoboj drugega kroga proti Janu Kupčiču. "V prvem nizu sem igral dobro, v drugem pa sem kar precej popustil, si privoščil veliko napak in Jan ga je zasluženo dobil. Zaradi izgubljenega niza nisem tarnal, saj sem bil prepričan, da bo igra v tretjem spet bolj zbrana, odločna in zanesljiva, kar se je tudi zgodilo, in zadovoljen sem z uvrstitvijo v četrtfinale. Moj tekmec bo Američan Alex Toby Kodat, a si s tem ne belim glave, na turnir sem prišel z željo, da ga osvojim. Če bo moja igra še za spoznanje boljša, bi mi lahko uspelo."

Ptujčan je dokazal, da izkušnje nekaj veljajo.
Andrej Petelinšek

Manj zadovoljen je bil po porazu Jan Kupčič: "Blaž Rola je Blaž Rola, vsi vemo, kakšna teniška pot je za njim, kakšne so njegove izkušnje. V čast mi je, da sem igral proti njemu. Da bi ga premagal, bi mora prikazati vrhunsko igro. V uvodnem nizu je bil Blaž za spoznanje boljši, v drugem je bila moja igra veliko boljša, zanesljivejša in odločna kot v prvem in za tako igro sem bil nagrajen. Resda je Blaž v drugem nizu malce popustil, je pa v tretjem spet prikazal igro, kakršne je sposoben, povedel je 3:1 in 5:1 in preobrat mi ni uspel. Vem, da lahko igram še bolje, kot sem igral proti Blažu, kar me navdaja z optimizmom." 

Zmaga v drugem nizu je bila premalo za slavje Jana Kupčiča.
Andrej Petelinšek

V četrtfinale se je po dveh prepričljivih zmagah uvrstil tudi Bor Artnak, peti nosilec turnirja, ki je v drugem krogu s 6:3, 6:3 premagal Čeha Davida Poljaka. "Na turnir sem se dobro pripravil, v obeh dvobojih sem tudi prikazal igro, kakršne si želim. Upam, da bo tako tudi v četrtfinalu, ne glede na to, kdo bo moj tekmec. Moja želja je, da bi med igro predvsem užival in seveda tudi zmagal. Pot do vrha je dolga, a zakaj ne bi poskusil, da ga osvojim. Če bo igra prava, je vse mogoče," je optimist Bor Artnak.

Bor Artnak se je zanesljivo uvrstil v četrtfinale.
Andrej Petelinšek

Jutrišnji četrtfinalni dvoboji se bodo začeli ob 10. uri. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta