(FOTO) V sedmem poskusu le uspelo: Branikovke iz brezna do pokala

ŠR
24.03.2024 20:01

Odbojkarice Nove KBM Branik po napeti finalni tekmi v Kopru prvič v sezoni na kolena spravile kamniški Calcit in osvojile 20. pokalni naslov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pokal ostaja v Mariboru.
FPA

Prvi del mariborsko-kamniškega dvoboja v finalu odbojkarskega pokala se je končal po štajerskih željah. Pred večerno tekmo odbojkarjev so v koprski Bonifiki slavile odbojkarice Branika. V zadnjem dejanju pokalnega tekmovanja so po petih nizih s 3:2 ugnale Calcit. 

Z neubranljivimi udarci Ize Mlakar so si bankirke tlakovale pot do lovorike.
FPA

Da bi Nova KBM Branik, dotlej z 19 naslovi najuspešnejša ekipa pokalnega tekmovanja, ubranila lovoriko, bi morala narediti, kar ji v tej sezoni še ni uspelo. Premagati Calcit. Kamničanke so bile boljše tako na štirih tekmah državnega prvenstva kot na dveh srednjeevropske lige Mevza. A uvod je nakazal, da bi tokrat lahko bilo drugače. S 5:1 so povedle igralke, ki jih s klopi vodi Žiga Kos. No, Gorenjke so se vrnile, niz odpeljale v izenačeno končnico, ubranile dve zaključni žogi Štajerk, svojo prvo pa z natančnim udarcem Sare Hutinski, nekdanje članice mariborskega kluba, izkoristile – za zmago s 27:25 v nizu.

Tali Lekše je v zadnjih tekmah med najučinkovitejšimi v vrsti bankirk.
Zdravko Primožič/FPA
Uspešna igra v bloku je lahko odločilna za končni uspeh.
Zdravko Primožič/FPA

V drugem nizu je bilo na igrišču Bonifike precej manj izenačeno. Trenutno najboljša slovenska ženska ekipa je začela silovito, povedla s 6:0, pa z 12:2 in gladko dobila niz s 25:13. Calcitovke so z lepim vodstvom že stegnile eno roko k pokalu, a v tretjem nizu se je zazdelo, da se je na drugi strani mreže pojavila druga ekipa. Mariborčanke so zaigrale precej bolje. Pri vodstvu s 24:20 imele prvo zaključno žogo. Eno točko so še prepustile Gorenjkam, a po zaključku Tali Lekše dobile niz s 25:21 in ohranile upanje na lovoriko.

V četrtem so to upanje še povečale. Da bodo zlahka izvlekle še peti niz, se je zdelo, ko so branikovke povedle z 20:13. A nasprotnicam so nato dovolile pet zaporednih točk, se po točki Ize Mlakar (21:18) spet nekoliko otresle tekmic, a kaj, ko so aktualne državne prvakinje spet odgovorile s petimi zaporednimi točkami. In vodstvom s 23:21. Pa Štajerke niso izobesile bele zastave, v izenačeni končnici so pripravile še en preobrat in niz dobile z 28:26.

FPA

Pa se zgolj s preobratom Mariborčanke, med katerimi je znova blestela Iza Mlakar (29 točk), niso zadovoljile. V sedmem poskusu v sezoni jim je le uspelo. Dokaj gladko, s 15:7, so dobile odločilni niz, v svojo vitrino dodale 20. pokalno zvezdico in nakazale, da tudi v finalu državnega prvenstva, kjer bodo spet prekrižale poti s Kamničankami, niso brez možnosti.

Ko se zmaguje, je na igrišču tudi veselo.
Zdravko Primožič/FPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta