(GOST KOMENTATOR) Dragiša Drobnjak: Če je to kemija iz Tokia ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uroš Gramc

Kako vesel sem preboja med osem najboljših na svetu, zmage nad Avstralijo. Prigarane, ekipne zmage. In ne, ekipe nismo dobili šele s to tekmo, ves čas jo imamo. Motilo me je, ko sem to slabo leto, odkar me več ni zraven v reprezentanci, bral mnenja raznih "strokovnjakov", da brez Luke Dončića pri Sloveniji ni nič. Saj razumem kritike in jih sprejemam, kot košarkar in kot trener jih moraš. Ampak prav zmaga proti Avstralcem je dokaz, da Slovenija zmore tudi čez minute brez Dončića na parketu.

Vseskozi sem poudarjal, da potrebujemo drugo peterko za trenutke, ko Luke ni na igrišču. Avstralci so ga hoteli limitirati, kar jim ni ravno uspelo, pa še sami smo ga morali čuvati iz drugih razlogov, dolgo je igral s štirimi osebnimi napakami. Takrat so znali stopiti v ospredje drugi. Mojim fantom, igralcem Rogaške, kjer sem trener, sem razlagal, da ko bo reprezentanca našla energijo, kakršno smo že imeli, bo zdržala z Dončićem in brez njega. Zgodilo se je, Mike Tobey in drugi so dodali svoje v napadu, se prav postavili v obrambi. In ko sem Klemna Prepeliča slišal omeniti, da se je v moštvo vrnila kemija iz Tokia ... Če je to res, potem smo na zelo dobri poti, da na svetovnem prvenstvu naredimo kaj velikega. Bil sem zraven na predlanskem olimpijskem turnirju, zato dobro vem, o kakšni kemiji govori Prle.

Čeprav smo že naprej, je tudi zaradi zmagovalne mentalitete pomembno v nedeljo premagati Nemce. Biti prvi v naši skupini, po kateri se križamo s Kanado, Latvijo, morda s Španijo, Brazilijo. Pustimo, kaj bo čez tri dni, kaj morda čez en teden. Če ti kot trenerju uspe, da košarkarji razmišljajo le o prvi naslednji tekmi, si opravil del posla. Mislim, da je reprezentanca že v tem stanju. Seveda je bilo po Avstraliji veselje, fantje so si ga zaslužili. Ampak verjamem, da so bili že na poti do hotela, najpozneje v trenutku, ko se je avtobus ustavil po poti iz dvorane v Okinavi, vsi z mislimi pri Nemcih. Ti so suvereni, doslej najbolj prepričljivi poleg ZDA. To bo pravi test, kako znamo parirati takšnim reprezentancam. K sreči imamo breme manj. V četrtfinalu smo in to je bil cilj, po katerem lahko rečemo, da je Slovenija osnovno nalogo opravila. Vse, kar bo več od tega, bo lepa, zaslužena nadgradnja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta