Granate Tončka Šterna spravljale Poljake v obup

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.05.2024 19:05

Slovenski odbojkarji so na štirih tekmah prvega turnirja lige narodov v Turčiji štirikrat zmagali.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Niti trojni poljski blok ni mogel ustaviti Tončka Šterna.
Volleyballworld

Slovenska moška reprezentanca po sijajnih igrah na prvem turnirju lige narodov v Antalyi nezadržno hiti naproti cilju - krstnemu nastopu na olimpijskih igrah. Naši fantje so v Turčiji na štirih tekmah štirikrat zmagali. Na prvi tekmi so s 3:2 ugnali Nizozemsko, na drugi s 3:1 Francijo, nato s 3:2 Kanado in nazadnje s 3:0 Poljsko, osvojili skupno deset točk in so na dobri poti, da se jim uresničijo sanje. Vrata olimpijskega Pariza so si odprli na široko, čeprav jih čakata še dva turnirja lige narodov, prvi na Japonskem in drugi v Ljubljani. 

Veselje naših odbojkarjev po vsaki zmagi je neizmerno. Ffoto: Volleybal World
Volleyballworld

Igralci selektorja Gheorgheja Cretuja so v tretji tekmi turnirja bili trd boj z izbrano vrsto Kanade, na koncu pa vendarle strli njen odpor in se veselili zmage 3:2 (22:25, 25:18, 25:18, 21:25, 15:10). Z učinkovitostjo so se izkazali Tončk Štern (23 točk), Klemen Čebulj (21) in Tine Urnaut (14). Še odmevnejšo zmago pa so dosegli na zadnji tekmi turnirja v Turčiji: s 3:0 (25:20, 25:21, 25:18) so ugnali aktualne evropske prvake Poljake. Slednji resda niso nastopili z vsemi najboljšimi, saj so si že zagotovili nastop v Parizu, toda to ne zmanjšuje velikega uspeha slovenskih odbojkarjev, ki so Poljake nadigrali v vseh prvinah odbojkarske igre in bili tudi po vseh statističnih kategorijah občutno boljši. Spet je blestel Tonček Štern, ki je dosegel 20 točk in s svojimi granatami spravljal Poljake v obup, Čebulj je dosegel 15 točk, Urnaut pa 11. 

"Po tednu s štirimi tekmami je misli veliko, še posebej po tekmi s Poljaki. Najpomembnejši je bil odnos igralcev po lanskih kvalifikacijah za olimpijske igre. Zares cenim vse, kar so naredili v zadnjih treh tednih. Ni bilo lahko, pritisk je enak, kot je bil lansko sezono. Vsak lahko vidi, da se za vsako točko borimo z enakimi čustvenim nabojem in predanostjo, da igramo za cilj našega življenja, in to je bilo v tem tednu odločilno. A nič še ni narejenega, še vedno imamo veliko pred seboj," je pojasnil Gheorghe Cretu.

"Zelo sem vesel, da smo nabrali veliko točk na prvem turnirju, proti Poljski smo igrali odlično. Od prve do četrte tekme smo igralsko rasli, kar je zelo pomembno. Zdaj se bomo spočili, nato pa se pripravili na turnir na Japonskem," je dejal kapetan reprezentance Tine Urnaut.

Volleyballworld
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta