(INTERVJU) Aleksander Rajčević: Če je Zahovič prišel v slačilnico in s prsti vrtel ključe, smo vedeli, da so težave

Miha Dajčman Miha Dajčman
23.01.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Zagotovo doma ne bom sedel, ker to nisem jaz, rad bi skusil tudi drugačno življenje, ne le nogometnega," o svoji prihodnosti Aleksander Rajčević.
"Zagotovo doma ne bom sedel, ker to nisem jaz, rad bi skusil tudi drugačno življenje, ne le nogometnega," o svoji prihodnosti Aleksander Rajčević.
Tomaž PRIMOŽIČ/FPA
Na oblačno jutro, ko je po vsej Sloveniji snežilo, na Obali pa se je pred dopoldansko burjo za trenutek pokazalo sonce, nas je nasmejan pred kavarno Cappuccino Kroštola sprejel Aleksander Rajčević. "Spomnim se, da je bilo nebo prav takšno pred povratno tekmo s Hapoelom iz Be'er Ševe, ko smo se uvrstili v ligo prvakov. Viler mi je rekel, da še nebo hoče, da gremo naprej, potem pa je dal gol," je navrgel 36-letnik in nakazal, da bomo v dobrih dveh urah pogovora obudili številne spomine iz njegove kariere. Osemkrat je osvojil prvo ligo, v kateri je igral na 376 tekmah, prvič s Koprom in nato sedemkrat z Mariborom, še trikrat se je veselil pokalnega naslova, nazadnje poleti 2022 z rumeno-modrimi. Z veliko simbolike, kot naročeno je bila ob fotografiranju dolgoletnega člana NK Maribor na bližnjem pomolu v ozadju vijolično-rumena ladja, ki je bila na poti v bližnjo luko. Z vijoličastimi je Primorec trikrat igral v evropski ligi in dvakrat v ligi prvakov. V Mariboru so za deset let, kolikor jih je odigral v Ljudskem vrtu, upokojili njegovo številko 26. Decembra je Rajčević oznanil, da se profesionalni nogomet zanj zaključuje, a še vedno ni povsem nogometno upokojen. Za Kras Repen v petem rangu italijanskega nogometa, kjer želi igrati vsaj do konca sezone, je že dosegel gol.

S Koprčanom ob koncu kariere nogometaša o uspešnih letih v Ljudskem vrtu, druženjih s soigralci, ki so vplivala na uspehe, stavniški aferi, snubitvah Kopra in Maribora glede trenerstva in nadaljnji življenjski poti.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta