Iza Mlakar torpedirala Calcit

Zmago Gomzi
24.04.2024 15:45

S kar 37 točkami je bila Korošica prvo ime tretje finalne tekme državnega prvenstva, odlično pa so igrale tudi njene soigralke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iza Mlakar (1) in Maša Pucelj sta se večkrat znašli iz oči v oči, uspešnejša je bila Mlakarjeva.
Sašo Bizjak

Kako izenačeni sta v končnici državnega prvenstva ženski odbojkarski ekipi Nove KBM Branika in Calcita, je pokazala tudi tretja finalna tekma. Potem ko je prvo v Kamniku in drugo v Mariboru s po 3:2 dobila kamniška, je tretjo v Kamniku s 3:2 (25:21, 25:17, 23:25, 25:27, 15:8) dobila mariborska in finalni niz podaljšala za vsaj še eno tekmo. Prvo ime tekme je bila Iza Mlakar - nedavno je zvestobo klubu podaljšala za še eno leto -, ki je dosegla kar 37 točk. Četrta tekma bo v petek ob 18. uri v dvorani Lukna (vstopnine ni), morebitna peta pa v ponedeljek, 28. aprila, ob 18. uri v Kamniku. 

"Prvi in drugi niz smo resnično odigrali na zelo visoki ravni. V tretjem naš servis ni bil več tako agresiven in tudi napake v polju so se začele pojavljati. Kamničanke so se postopoma vračale v igro in po tretjem nizu dobile še četrtega, v katerem smo zapravili zaključno žogo za zmago s 3:1. V petem so naša dekleta spet pokazala igro, kakršna jih je krasila v prvem in drugem nizu, za kar jim čestitam," je po tekmi žarel trener Nove KBM Branika Žiga Kos. "Težko je biti pameten takoj po tej tekmi, v kateri smo izgubili prvi in drugi niz, se nato vrnili v igro in si priigrali priložnost za zmago. Skozi vso tekmo smo imeli premalo razpoloženih zunanjih igralk. Maša Pucelj je sicer dosegla veliko točk, vendar za raven njene igre premalo. Nismo agresivno servirali, sprejem pa je bil najslabši v sezoni," se je pridušal trener Calcita Bruno Najdič.

Mariborčanke so tekmo v Kamniku začele odlično, v prvem in drugem nizu, pa tudi v petem so bile občutno boljše od Kamničank tako na sprejemu kot v napadu, osvojile so štirinajst blok točk (največ, pet, Andrea Tišma), Calcit osem, in deset točk z asi, Calcit sedem (največ, pet, Sara Najdič). Tekma je tako kot prvi dve ponudila odbojkarski maraton. Podobno kot na prvih dveh so si na začetku prednost priborile Štajerke, tokrat v nizih celo povedle z 2:0, a so prednost spet izpustile iz rok. Gostiteljice so osvojile tretji niz, v četrtem pa so bile gostje na pragu zmage, saj so vodile s 15:10, v končnici pa pri vodstvu 24:23 zapravile zaključno žogo in po izenačenju v nizih 2:2 je o zmagi odločal peti niz. Mariborčanke so spet ujele ritem igre, zaigrale odlično, povedle z 9:3 in 12:4 ter niz in tekmo mirno pripeljale do konca. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta