Judoisti iz Slovenske Bistrice po petih letih spet prvaki

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
12.12.2023 05:01

Judoisti Impola so na turnirju za ekipno državno prvenstvo v petih tekmah petkrat zmagali

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Judoisti Impola s trenerjem Filipom Leščakom po osvojitvi 17. naslova državnega prvaka
Jzs

Ob koncu minulega tedna je judo klub Impol iz Slovenske Bistrice v tamkajšnji športni dvorani priredil turnir za ekipno državno prvenstvo, na katerem je nastopilo šest klubov. Po letu 2018 se je v bistriški klub, ki je dal kar pet olimpijcev - Stanka Topolčnika, Janeza Vidmajerja, Franca Očka, Filipa Leščaka in Matjaža Ceraja -, spet vrnil pokal za ekipnega državnega prvaka, skupno že sedemnajsti.

Gostitelji turnirja so v petih tekmah petkrat zmagali, s po 5:2 so premagali Šiško, Branik Maribor, Partizan Ljutomer in Bežigrad, v odločilni tekmi pa s 4:3 ekipo Slovenj Gradca, Korošci so osvojili drugo mesto, Bežigrad tretje, Branik Maribor četrto, Šiška peto in Partizan Ljutomer šesto.

"Zelo sem vesel, da smo po nekaj letih spet osvojili ekipni naslov državnega prvaka. Fantje so si ga zaslužili. Z njim je poplačan ves njihov trud, ki ga vlagajo v ta šport na treningih in tudi na tekmah. Zasluge gredo tudi podjetju, po katerem klub nosi ime, Impol namreč že desetletja zagotavlja dobršen del denarja, da ima klub ustrezne razmere za delovanje in napredek," je pojasnil trener bistriške ekipe, proslavljeni judoist in dvakratni olimpijec Filip Leščak. "Medtem ko smo dokaj gladko dobili štiri tekme, nas je v odločilni čakala mlada in obetavna vrsta Slovenj Gradca, a sta bila za zmagoslavje odločilna odlična pripravljenost in ekipni duh naših borcev," je še razložil Leščak, ki v teh dneh praznuje 63 let. "Naša ekipa je sestavljena iz izkušenih in tudi neizkušenih borcev, v njej se prepletata mladost in zrelost. Če pogledam v prihodnost, se bistriškemu judu obeta svetla prihodnost. Imamo zaledje nadarjenih tekmovalcev, dobro sodelujemo z okoliškimi klubi, predvsem pa z JK Oplotnica, kjer je trener nekdanji večkratni slovenski prvak in reprezentant Peter Vučina," je še dodal naš sogovornik. Na vprašanje, kdaj bo Impol spet vzgojil olimpijca - zadnji je bil Matjaž Ceraj leta 2012 v Londonu -, pa je odgovoril: "Upamo, da bo v Parizu nastopil Vito Dragič. Je v letih, ko razmišlja o koncu reprezentančne poti - upam, da bo še naprej pomagal klubu -, zato mu privoščim, da bogato športno pot sklene kot olimpijec. Vrata Pariza so zanj še odprta."

Novi ekipni državni prvaki z vodstvom kluba
Jki

Zadovoljen obraz je kazal tudi Janko Žerjav, domala že tri desetletja predsednik JK Impol. "Končno smo spet prvaki. Ponosen sem na fante in na trenerje, imamo veliko obetavnih judoistov in verjamem, da bodo ob strokovnem delu še napredovali. Judo v Slovenski Bistrici ima bogato in po dosežkih izjemo zgodovino, prepričan sem, da prihaja novo svetlo obdobje. Tovarna Impol klubu, ki je bil ustanovljen leta 1959 in od tedaj tudi nosi ime tega podjetja, vseskozi stoji ob strani in ga podpira, ne vidim razloga, da tudi v prihodnje ne bi bilo tako."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta