Judoistka Kaja Kajzer srebrna na evropskem prvenstvu v Zagrebu

STA, Va
25.04.2024 22:14

Slovenka je v finalu po podaljšku izgubila z Ukrajinko Darjo Bilodid, nosilko olimpijske kolajne in dvakratno svetovno prvakinjo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

S tem je napovedala tudi visoke ambicije za olimpijske igre v Parizu.

Judoistki sta se pomerili drugič v karieri. Edini medsebojni dvoboj sta imeli lani v isti dvorani na veliki nagradi Zagreba, kjer je bila v četrtfinalu boljša Kajzer. Tokrat je v izenačeni borbi po tretji kazni za Ljubljančanko slavila Ukrajinka, pred tem pa nobeni ni uspel odločilni met.

Za 24-letno tekmovalko Bežigrada je to največji uspeh v karieri, potem ko je bila srebrna tudi na evropskem prvenstvu v Lizboni v koronskem letu 2021.

Maruša Štangar v kategoriji do 48 kg in David Štarkel v kategoriji do 60 kg sta danes izpadla po prvi borbi.

V Zagrebu bo napeto tudi v petek, ko bo Andreja Leški branila lani v Montpellieru osvojeni naslov prvakinje v kategoriji do 63 kg, v kategoriji do 70 kg pa se bo predstavila Kaja Schuster.

V moški konkurenci bo v konkurenci do 73 kg nastopil Martin Hojak, v kategoriji do 81 kg pa bo Nace Herkovič kot prvi tekmovalec judo kluba iz Slovenj Gradca debitiral na EP.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta