Jumbo-Visma prihodnje leto z novim imenom Visma-Lease a bike

STA, M.R.
16.10.2023 20:29

Kolesarsko moštvo Jumbo-Visma se bo prihodnje leto imenovalo Jumbo-Lease a bike, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki povzema spletni portal Wielerflits.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jonas Vingegaard, Sepp Kuss in Primož Roglič na dirki po Španiji.
EPA

Nizozemsko moštvo si je po poročanju nizozemskih medijev po propadli združitvi z ekipo Soudal-Quick Step zagotovilo drugega glavnega sponzorja in finančno stabilnost za leto 2024.

Wielerflits je danes poročal, da bo Visma nasledila Jumbo kot glavni sponzor, priključil pa se bo Lease a bike, sicer podružnica distributerja koles in avtomobilov Pon. Ta je med drugim distributer koles znamke Cervelo, na katerih je v zadnjih sezonah dirkala ekipa Jumbo-Visma.

Podjetje Lease a bike, ki se ukvarja s sistemi za izposojo koles na Nizozemske ter v Belgiji in Nemčiji, je bilo sponzor že to sezono, a ne s tako velikim finančnim vložkom kot za prihodnje leto, poroča Wielerflits.

Čeprav ni znano, koliko denarja bo Lease a bike vložil v ekipo, nizozemski kolesarski portal dodaja, da bo to med 25 in 30 milijonov evrov. Visma je že pred časom potrdila, da bo nadaljevala sponzorstvo z ekipo, ki je to sezono zmagala na kar 67 dirkah.

Z zagotovitvijo sredstev je konec špekulacij o prihodnosti nizozemske zasedbe, ki jo je pred meseci sprožil napovedan umik glavnega sponzorja. Vseeno pa ni jasno, ali je sodelovanje Visme in podjetja Lease a bike dolgoročna ali kratkoročna rešitev do konca prihodnje sezone, povzema spletni portal GCN.

Jumbo bi moral biti namreč glavni pokrovitelj najmanj do konca leta 2024, a so se odločili zaključiti partnerstvo z eno najbolj uspešnih kolesarskih ekip zadnjega obdobja, ki je v 2023 dobila vse tritedenske preizkušnje.

Dirko po Franciji je dobil Danec Jonas Vingegaard, po Španiji je ekipa zasedla prva tri mesta, slavil je Američan Sepp Kuss, italijansko pentljo pa je dobil tretjeuvrščeni na Vuelti, slovenski as Primož Roglič. Ta se prihodnje leto seli k nemški Bora-hansgrohe, potem ko sta se strani dogovorili glede konca sodelovanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta