Kadrovanje v Ljudskem vrtu: Prvi novinec je 17-letni Poljak

M.D.
29.06.2024 12:48

Po treh tednih priprav na novo sezono bo z vijoličastimi vadil 17-letni poljski vezist, ki je posojen iz Westerloja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Maribor se je ob koncu pretekle sezone poslovil od petih nogometašev, pred dnevi je na posojo k Muri odšel še Mark Strajnar, po slabih treh tednih od začetka priprav pa so v Ljudskem vrtu predstavili prvega novinca. Športni direktor Marko Šuler je nove moči napovedoval že ob začetku priprav, na zboru ekipe 9. junija je napovedal dve do tri okrepitve pred odhodom na priprave v Prekmurje, kjer je ekipa trenirala v drugem in tretjem tednu priprav, toda prvi novinec vijoličastih je bil uradno predstavljen šele danes.

Ekipa ima po napornem ritmu treningov in pripravljalnih tekem prost vikend. Vijoličastim se bo v ponedeljek pridružil Karol Borys. V najtrofejnejšem slovenskem nogometnem klubu ga predstavljajo kot nadarjenega poljskega zveznega igralca, ki je pozimi v dvomilijonskem prestopu odšel iz Slaska k Westerloju. Iz Belgije bo v Maribor posojen do konca sezone 2024/25.

"Dogovorili smo se za enoletno posojo, ki pa ni klasična posoja, ampak z realno možnostjo nadaljnjega skupnega sodelovanja. Gre za izjemno nadarjenega igralca, ki kljub svoji mladosti ni ostal neopažen in je že opravil donosen prestop. S Karolom smo dobili tisto dodatno mero kreativnosti v zvezni vrsti, ki smo jo potrebovali. Vemo, da se Josip Iličić pozno vrača z evropskega prvenstva, zanj ni pravega nadomestila in smo morali poiskati novo rešitev. Karol je igralec, ki se odlikuje s hitrostjo, dinamičnostjo, tehnično dovršenostjo. Je velik potencial, najbolj pomembno pa je, da tudi on vidi velik izziv v naši skupni zgodbi in si je želel priti v Maribor. Karol Borys je prva okrepitev, zdaj pa gremo naprej,” je za spletno stran kluba dejal športni direktor Marko Šuler.

Član mlajših selekcij Poljske reprezentance je že zaigral za izbrano vrsto do 21 let in na debiju dosegel gol. "Vem, da prihajam v najtrofejnejši klub v Sloveniji. Menim, da je to zame najboljša izbira, in zato sem izbral Maribor. Pričakujem trofeje, želim si, da bo klub državni prvak in da bi igrali v skupinskem delu evropskega tekmovanja. O sebi lahko povem, da sem tehnično podkovan nogometaš in imam rad igro na majhnem prostoru. Rad se odločam za udarce znotraj 16-metrskega prostora in igram med linijami, na položaju desetke ali osmice. Seznanil sem se z informacijami o klubu. Vem, da je Josip Iličić zelo dober nogometaš, prav tako poznam Soudanija in zame je užitek igrati s takšnimi igralci. Priključil sem se šele zdaj, ampak zame to ni težava. Sem pripravljen na sezono in storil bom vse, da prispevam svoj delež k uspehom in razveselim navijače," je Karol Borys dejal ob prihodu v Maribor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta