Kakšno je stanje slovenskega upa Jakoba Omrzela, ki se je na uvodni etapi mladinske dirke v Italiji hudo poškodoval?

STA, ŠR
19.09.2024 09:03

Med hudo nesrečo mu je ob padcu zastalo srce.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Mladi slovenski kolesar Jakob Omrzel, ki se je 4. septembra v nesreči na uvodni etapi mladinske dirke Giro della Lunigiana v Italiji hudo poškodoval, je že v domači oskrbi. Kot so zapisali pri njegovi ekipi Adria Mobil, letošnji zmagovalec mladinske dirke Pariz - Roubaix dobro okreva in je poln pozitivne energije.

KK Adria Mobil

Omrzel, ki mu je med hudo nesrečo ob padcu zastalo srce, vendar mu je še pred prihodom reševalnih vozil prvo pomoč nudil zdravnik, ki je bil naključno med gledalci, je sprva okreval v bolnišnici v La Spezii, nato v ljubljanskem UKC, zdaj pa je že doma.

Pri novomeški ekipi Adria Mobil so ga obiskali na domu. "Končno sem spet doma. Malo sem še utrujen, a pričakujem, da se bom že drug teden vrnil v šolske klopi, počasi tudi že na trenažer in kasneje tudi na kolo," je ob tem povedal 18-letni kolesar.

Omrzel velja za enega največjih upov slovenskega kolesarstva. Dvakratni zaporedni mladinski državni prvak je aprila dobil prestižno mladinsko dirko Pariz - Roubaix.

Prihodnjo sezono bo nastopal v razvojni ekipi CTF Victorious, kmalu pa naj bi postal član tudi ene izmed ekip svetovne serije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta