Huda poškodba in srčni zastoj mladega kolesarskega upa

ZOM
05.09.2024 10:23

Dvakratni zaporedni državni prvak Jakob Omrzel je na dirki Giro della Lungiana v Italiji po padcu utrpel veliko ureznino na vratu in doživel srčni zastoj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Aktualni dvakratni zaporedni mladinski državni prvak in letošnji zmagovalec prestižne mladinske dirke Pariz - Roubaix Jakob Omrzel, ki velja za največji talent slovenskega kolesarstva, je na uvodni etapi dirke Giro della Lungiana v Italiji doživel hudo nesrečo.

KK Adria Mobil

18-letnik je skupaj s še enim tekmovalcem in motoristom organizatorjev dirke padel, pri čemer je ob veliki ureznini na vratu doživel srčni zastoj. Nemudoma so ga odpeljali v bolnišnico Sant'Andrea v La Spezii. Trener Nace Korošec je za Sportal povedal, da je njegovo stanje stabilno. Je pri zavesti in komunicira z okolico. Njegovo življenje ni več ogroženo, bo pa mladenič še nekaj dni ostal v bolnišnici. 

Jakob Omerzel letos še dirka v dresu Adria Mobil, prihodnje leto pa se bo pridružil razvojni ekipi Bahrain Victorious - CTF Victorious. To si je prislužil z izjemnimi predstavami v zadnjem obdobju. Ob zmagi na mladinski dirki Pariz - Roubaix je slavil še na prestižni dirki Copa Montes in Trofeo G. Doringo v Italiji, ob tem, da je na domačih dirkah pogosto stal na najvišji stopnički, pa se je tudi v mednarodno konkurenci pogosto zavihtel med najboljšo deseterico. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta