Kegljanje: Mariborski Konstruktor si je zagotovil igranje v ligi prvakov

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
20.10.2024 18:53

Na obnovljenem sodobnem kegljišču v dvorani Tabor so keglje podirali asi tega športa.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Pihlar, levo, je bil zelo zadovoljen z nastopom Mika Steržaja; ta je podrl 631 kegljev. 
Sašo Bizjak

S finalnimi nastopi se je končalo letošnje klubsko tekmovanje v mednarodnih kegljaških pokalih. V Zalaegerszegu sta na svetovnem pokalu slavila nemški Zerbst (moški) in hrvaška Mlaka z Reke (ženske), v Mariboru na evropskem pokalu avstrijski Neunkirchen (moški) in Liedelsheim iz Nemčije (ženske), na tekmovanju za pokal NBC v Apatinu pa hrvaški Mertojak iz Splita (moški) in Schrezheim iz Nemčije (ženske). Najboljšo slovensko uvrstitev so dosegle kegljačice Bresta Cerknica s četrtim mestom v Apatinu, moška ekipa Konstruktorja in ženska Ljubelja pa sta na tekmovanju v Mariboru osvojili peti mesti. 

"Želeli smo uvrstitev med štiri najboljše, a smo tudi s petim mestom zelo zadovoljni, saj smo se z njim uvrstili v letošnjo ligo prvakov. Naši fantje so kegljali po najboljših močeh, glede na to, da so na prenovljenem in sodobnem kegljišču v dvorani Tabor imeli le nekaj treningov, sem z njihovimi dosežki zadovoljen. Kegljišče zahteva svojstveno tehniko kegljanja, če je ne osvojiš, težko dosegaš vrhunske rezultate. Da so ti na 'našem' kegljišču mogoči, je potrdil aktualni svetovni rekorder s 738 podrtimi keglji, Čongor Barany, ki je na tokratnem tekmovanju podrl 724 kegljev," se je na športni del tekmovanja ozrl Bojan Pihlar, nekdanji odlični kegljač in že vrsto let trener 16-kratnih državnih prvakov iz Maribora in se zahvalil vsem, ki so prispevali k temu, da je Maribor dobil najsodobnejše kegljišče v Sloveniji in eno najsodobnejših v Evropi. "Pred dvema letoma smo dobili kandidaturo za gostitelje evropskega klubskega pokala, od takrat dalje je bila prva skrb našega kluba, da pride do posodobitve kegljišča. Hvala mariborski občini, da je zagotovila denar za posodobitev nekdanjega kegljišča, posebej pa Milanu Miklu, predsedniku KK Lokomotiva, ki se je kot mariborski svetnik močno zavzemal za to, da je mesto bogatejše za sodoben športni objekt," je še dejal Pihlar.

Tribuno so vsak dan napolnili predvsem kegljači in kegljačice. 
Sašo Bizjak

Bojan Pihlar se je po koncu tekmovanja v dvorani Tabor dotaknil še državnega prvenstva. "Boj za naslov bo zelo trd, po letu dni bi ga radi vrnili v Maribor. Za sedaj na gre dobro, v petih tekmah smo petkrat zmagali, premagali smo tudi aktualne prvake, Triglav iz Kranja. Ko se bodo fantje še bolj navadili na kegljišče, bodo rezultati še boljši. Sem optimist," pravi trener Mariborčanov.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta