Ruše open 2024 na prenovljenem kegljišču

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
13.09.2024 04:05

Alen Kujundžić je na kegljaškem turnirju v Rušah zmagal drugo leto zapored. Med kegljačicami je slavila Tatjana Vargazon

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Neznan

Na štiristeznem kegljišču v Rušah je bilo od 17. avgusta do minule sobote zelo živahno. Domači kegljaški klub je namreč priredil že 14. mednarodni turnir Ruše open 2024. Kakor prejšnje leto je bil turnir tudi memorialni - z njim so se spomnili na Boštjana Čertaliča, nekdanjega podpredsednika ŠD Kegljaška liga Maribor in člana KK Čistilec, nekdanjega sodnika in aktivnega kegljača in častnega člana KK Ruše.

"Na turnirju, ki ga prirejamo v sodelovanju z Občino Ruše in Športnim parkom Ruše, se je na kegljišču zvrstilo kar 254 nastopov tekmovalcev iz šestih držav, s čimer se naš turnir uvršča med največje na štiristeznih kegljiščih. Doseženih je bilo nekaj vrhunskih rezultatov, kar potrjuje, da so nastopajoči imeli dobre tekmovalne razmere. Posebna pohvala gre neutrudnemu sodniku Francu Potočniku, ki je na kegljišču v tekmovalnih dneh preživel najmanj 80 ur in poskrbel, da je tekmovanje teklo brezhibno. Prav tako vsem članom našega kluba, ki so pomagali pri izvedbi turnirja, in podjetju ARX Bowling za hitro odpravljene težave," je povedal predsednik KK Ruše Srečko Fišer. "Da so keglji padali kot snopi žita, je prispevalo tudi sodobno urejeno kegljišče z novo elektroniko, novimi keglji, križi, položnicami, kroglami in novimi kroglolovi. Še zlasti se je izkazal kegljač hrvaškega Zaprešića Alen Kujundžić, ki je podrl 660 kegljev, resda 13 manj kot na lanskem turnirju, a dovolj, da je tudi tokrat zmagal.

Tatjana Vargazon se je po desetih letih spet veselila zmage na ruškem turnirju.
Osebni Arhiv

Med kegljačicami je slavila članica Miklavža Tatjana Vargazon s 576 podrtimi keglji. Najboljše smo nagradili z denarnimi nagradami in pokali," je dodal Fišer. "Z zmago in tudi številom podrtih kegljev sem zelo zadovoljna glede na to, da nisem več rosno mlada in da tudi ne treniram veliko. Po letu 2014 je to moja druga zmaga na turnirju v Rušah, večkrat pa sem bila druga in tretja," je povedala Tatjana Vargazon.

Končni vrstni red, registrirani kegljači: 1. Alen Kujundžić (Zaprešić) 660, 2. Klemen Mahkovic (Pergola) 652, 3. Anej Krajnc (Konstruktor) 640. Kegljačice: 1. Tatjana Vargazon (Miklavž) 576, 2. Barbara Jurančič (Impol) 573, 3. Jana Oder (Proteus) 568. Neregistrirani kegljači: 1. Bojan Golob 591, 2. Marko Skopjaković 589, 3. Dejan Madžov (vsi Rekreacija) 548; Kegljačice: 1. Jožica Obojnik (DU Črna) 498, 2. Aleksandra Fric (Rekreacija) 475, 3. Irena Kordež (DU Črna) 447.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta