Konjičanki v polfinalu "ni bilo fajn"

sta, miš
17.09.2023 21:09

Tamaro Zidanšek je na poti do finala ustavila Turkinja Zeynep Sönmez, od nje pa je bila v zadnjem dvoboju turnirja boljša Španka Marina Bassols

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štajerki je podlaga v Tivoliju bolj ustrezala kot na Trgu republike. 
Sportida

Turkinja Zeynep Sönmez in Španka Marina Bassols sta se pomerili v finalu turnirja WTA 125 Zavarovalnica Sava z nagradnim skladom 107.360 evrov v Ljubljani. Čeprav sta že s tem obe prišli do uspeha kariere, je bila na koncu bolj zadovoljna Bassolsova, ki je slavila s 6:0 in 7:6. Turkinja, ki je bila pred Ljubljano na 177. mestu lestvice WTA, je v polfinalu premagala najboljšo slovensko igralko Tamaro Zidanšek s 6:2 in 6:3, 23-letna Španka, 132. na svetu, pa je bila boljša od Romunke Miriam Biance Bulgaru s 7:5 in 7:5.

Konjičanka je prišla v Ljubljano v dobri formi in z odlično popotnico, saj je le nekaj dni prej osvojila turnir istega ranga v Bariju. Potem ko so se nepričakovano hitro poslovile največje konkurentke, med njimi Ljubljančanka Kaja Juvan, se ji je na stežaj odprla pot do druge zaporedne turnirske zmage. A glej ga, zlomka, zalomilo se ji je že v polfinalu, v katerem jo je po eni uri igre, vendar ne čiste, saj je bilo treba vmes krpati luknje na osrednjem igrišču na Trgu republike, odpravila 21-letnica, ki je na računalniški lestvici okoli sto mest za Zidanškovo.

Po težavah zaradi premehke podlage, ki jim v prvih dneh ni bilo videti konca, se je nadzornica v petek kljub vsemu očitno prehitro odločila za selitev polfinalnih obračunov na osrednje prizorišče v središču Ljubljane. Štajerka se na luknjastem igrišču ni znašla. Turkinja je peščeno podlago na Trgu republike spoznala v sredo in v selitev v Tivoli ni privolila.

"Ni bilo fajn, saj sem čutila, da veliko stvari ni bilo meni v prid. Tekmica je igrišče poznala, jaz sem bila prvič na njem. Razmere so bile povsem drugačne kot pretekle dni v Tivoliju. Hkrati sem čutila utrujenost po vseh partijah v zadnjih dveh tednih, a kljub temu moram biti zadovoljna z doseženim v zadnjem obdobju," je povedala Tamara Zidanšek. Njen novi trener Blaž Kavčič je dejal, da igrišče ni bilo primerno za igro, odboji žog so bili prenizki, tako da ni mogla razviti svoje igre.

Takšnih težav nimajo niti mariborski rekreativci, saj so vsa igrišča v boljšem stanju, kot je bilo minuli teden osrednje na turnirju WTA v Ljubljani. Zaradi blamaže je bil nejevoljen tudi direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič. "Želeli smo narediti nekaj posebnega, edinstvenega, vendar nam žal ni uspelo. Po turnirju bo čas za analizo, zagotovo pa ni bojazni, da bi Slovenija v prihodnje ostala brez turnirja WTA." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta