Kristjan Čeh v Eugenu drugi v finalu atletske diamantne lige

STA, J.K.
17.09.2023 21:42

Najboljši slovenski športnik lanskega leta jje orodje vrgel 67,64 metra.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Svetovni podprvak Kristjan Čeh v ameriškem Eugenu ni ubranil naslova prvaka diamantne lige v metu diska. Drugi dan finala najprestižnejše serije atletskih mitingov je najboljši slovenski športnik lanskega leta orodje vrgel 67,64 metra in bil drugi, zmagal je presenetljivo Matthew Denny z avstralskim rekordom 68,43 metra.

Denny, četrti na letošnjem svetovnem prvenstvu v Budimpešti in tudi na olimpijskih igrah 2021 v Tokiu, je do zmage prišel v predzadnjem metu tekme, pred tem je od druge serije naprej slovenski rekorder ves čas vodil. Tako se je ponovila zgodba s SP v madžarski prestolnici, ko je na podoben način Čeh izgubil zlato. Tedaj ga je ugnal aktualni olimpijski zmagovalec in svetovni prvak Daniel Stahl iz Švedske, ki je bil tokrat tretji (67,36 m).

Druga tudi Tina Šutej

Druga je bila v finalu diamantne lige tudi Tina Šutej v skoku s palico. S 4,81 metra je postavila slovenski rekord na prostem. Zmagala je aktualna olimpijska prvakinja Katie Moon. Tina Šutej je v skoku s palico tretjič zapored tekmovala v finalu diamantne lige, lani je bila tretja, tokrat je za las zgrešila končno zmago. Začela je na 4,41 m, prvič je bila nato uspešna tudi na 4,56 m. Na 4,71 m je bila po drugem uspešnem skoku druga, prvi skok je uspel Američanki Sandi Morris, zlati na dvoranskem SP lani in trikrat srebrni na SP na prostem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta