Krznar: Niti največji optimisti niso pričakovali, da bomo proti Flori napredovali s takšno lahkoto

Miha Dajčman Miha Dajčman
17.07.2024 18:20

Celjani so z napredovanjem v drugi krog kvalifikacij za ligo prvakov uresničili enega od zastavljenih ciljev v sezoni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Damir Krznar pravi, da ima na klopi "luksuz kvalitete".
Andrej Petelinšek

Z visokih skupnih 7:1 so slovenski prvaki na prvih dveh tekmah v sezoni odpravili lanskoletne zmagovalce estonskega prvenstva in si brez večjih težav zagotovili vsaj še šest tekem na mednarodni sceni to poletje. Podoba nogometašev Celja v prvem polčasu povratnega dvoboja ni bila šampionska, toda skupne ocene obračunov s skromno Floro iz Talina to ne zamaje. Po visoki zmagi na gostovanju (5:0) so na stadionu Z'Dežele po zaostanku in vstopu nekaterih nosilcev igre med polčasom pripravili preobrat in še enkrat zmagali, s tem pa prispevali tudi k boljšemu klubskemu in državnemu Uefinemu koeficientu. Grofi so uresničili prvi cilj, ki so si ga zastavili pred sezono. Zdaj se bodo posvetili uvodnemu prvenstvenemu obračunu z Bravom, nato pa si skušali v treh poskusih zagotoviti jesen v Evropi.

"Večino dela smo opravili na prvi tekmi, na povratni pa smo želeli pokazati karakter ekipe. Nismo se želeli preveč sprostiti, ampak zmagati še enkrat, kar nam je uspelo. Zdaj gledamo naprej, k prvenstvu in naslednjim evropskim tekmam," je bil zadovoljen branilec Celja David Zec. "Čestitke ekipi za varno napredovanje. Niti največji optimisti niso pričakovali, da bomo proti Flori napredovali s takšno lahkoto. Na povratni tekmi je bila Flora malo drugačna, v bolj obrambni postavitvi in s poskusi iz protinapadov. V enem od teh so nas presenetili in povedli, toda dobro je, da nismo izgubili glave in smo nadaljevali svojo igro. Tempo je bil morda malo preslab za takšen njihov blok, toda okej, s kvaliteto in vztrajnosto smo prišli do zmage, ki je pomembna za koeficient in samozavest," je obračun ocenil trener rumeno-modrih Damir Krznar.

Da so imeli z zaključki Celjani nekaj težav, hrvaškega trenerja ne skrbi: "Nasprotnik je imel deset igralcev v kazenskem prostoru in težko je najti prostor. V takšni situaciji ni prostora niti za zamah, zato sledi odlašanje, ki je videti kot kompliciranje, a ne gre za to. Veliko priložnosti smo si ustvarili, nismo jih realizirali, toda lepo je, da smo kljub vsemu zmagali."

Ko je med odmorom v igro poslal tri prvokategornike, to ni pomenilo, da s predstavo ekipe ni zadovoljen. Mario Kvesić se vrača po poškodbi, Luka Bobičanec in Nino Kouter pa sta v garderobi ostala zaradi nevarnosti novega kartona, je pojasnil trener. "Zakaj bi tvegali, če pa imamo luksuz kvalitete na klopi?" je dejal Hrvat. Prvič sta za Celje nastopila Ivan Brnić in rezervist Matija Kavčič, z njunima predstavama je bil snovalec taktike slovenskih prvakov zadovoljen.

Po analizi dvoboja s Floro se bodo Celjani začeli pripravljati na Bravo, ki bo danes na gostovanju v Walesu skušal nadoknaditi zaostanek enega gola s tekme v Šiški. Ljubljančani bodo imeli za pripravo na prvo ligaško tekmo dva dneva odmora manj od grofov. "Zdaj moramo biti osredotočeni na prvenstvo, ne na naslednjo evropsko tekmo, ker moramo biti uspešni v ligi. Brez uspeha doma ni tekem v kvalifikacijah za ligo prvakov," se zaveda Krznar, ki je v prejšnji sezoni na klopi Maribora pridelal zaostanek za Celjani, ki jih je nato prevzel na prvem mestu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta