Lan Vidmar o praznem Ljudskem vrtu: Ravno sem se navadil na kuliso, zdaj pa bo težko brez navijačev

Mar.K.
29.03.2024 06:15

Branilec Maribora se dobro zaveda pasti, ki jih znajo nastaviti Radomlje. Trenutno zadnjeuvrščena ekipa prve lige danes ob 17.30 gostuje v praznem Ljudskem vrtu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lan Vidmar (desno) se je s Svenom Šoštaričem Karićem uveljavil kot udaren branilski par vijoličastih.
Sašo Bizjak

Po reprezentančnem premoru, prestižni zmagi Slovenije nad Portugalsko (in malo manj navdušujočem gostovanju na Malti), se na sceno vrača klubski nogomet. "Mnogi mislijo, da med reprezentančnim premorom ekipa počiva, a tu ni tako. Vsak dan je boj za drese, novo dokazovanje strokovnemu štabu za igralne minute. Dobro smo se pripravljali dva tedna," o popotnici pred današnjo tekmo 28. kroga prve lige zatrjuje branilec nogometašev Maribora Lan Vidmar.

Ob 17.30 bodo v Ljudskem vrtu gostovale Radomlje. V zadnjo četrtino sezone bodo krenile z zadnjega mesta, a vijoličastim ni treba brskati daleč v zgodovino, da bi se spomnili pasti, ki jih znajo pripraviti mlinarji. "To bo popravni izpit za pokal. Vemo, da lahko Radomlje presenetijo. Na lestvici jim ne kaže najbolje, a v pokalu smo videli, da ne potrebujejo dosti, v petih minutah lahko obrnejo tekmo na glavo. Vseh 90 minut moramo biti osredotočeni," poudarja Vidmar. Ja, v začetku meseca so Radomlje že slavile pod Kalvarijo, po preobratu v zadnjih minutah izločile Maribor v osmini finala pokalnega tekmovanja. "Boli! Sem sem prišel osvajat lovorike, tak klub mora osvajati lovorike. Vsak poraz - pa nima zveze, če gre za pokalno tekmo, prvenstveno ali prijateljsko - boli. Letos še toliko bolj. V prvenstvu nismo dosegli pričakovanj, v pokalu je bila edina pot, da bi bila sezona dokaj uspešna, zato nas je poraz resnično prizadel. Smo pa morali to čim prej pozabiti, strniti glave, se osredotočiti na zmage v prvenstvu," je priznal Bistričan.

Poraz, po katerem je kar obležal na igrišču, ga še zdaj boli.
Sašo Bizjak

Hitro po selitvi iz matičnega kluba se je uveljavil v dresu 16-kratnih slovenskih prvakov. Čeprav je še jeseni igral med drugoligaši, si je hitro zagotovil mesto v udarni enajsterici trenutno tretje ekipe prve lige. "Nisem pričakoval, da bom od začetka v prvi postavi, sem pa bil skoraj stoprocenten, da si bom v bližnji prihodnosti zaslužil oziroma priboril mesto v ekipi," je samozavesten nogometaš, ki je na petih ligaških tekmah igral od prve do zadnje minute. Je obetaven start v Mariboru že napoved, da se lahko prebije v prvo selekcijo države? "Cilj vsakega nogometaša je, da zaigra v dresu z državnim grbom. To je posebna čast, ki ne doleti vsakogar. Pri meni ni nič drugače. Ne morem pa že po sedmih ali osmih tekmah na višjem nivoju kar pričakovati vpoklica. Čaka me še ogromno garanja, nato pa upam, da se bo posledično zgodil kak klic," odgovarja 22-letnik.

Igor Napast

Današnja tekma zanj ne bo običajna. Tribune Ljudskega vrta bodo za navijače zaprte. Klub jih je povabil, da si tekmo v prenosu ogledajo na južni ploščadi. "Upam, da bo to še bolj povezalo gledalce in navijače Maribora. Ravno sem prišel, se malo navadil na to kuliso, vzdušje na stadionu, ki je res vrhunsko. Kamorkoli gremo, pridejo tudi viole, gledalci so z nami. Poseben občutek je igrati pred množico. Zdaj se moramo sprijazniti, a vseeno mislim, da so navijači naš dvanajsti igralec. Težko bo brez njih," je dejal Vidmar o eni od posledic kazni disciplinskega sodnika NZS za incident na Fazaneriji, ki je vijoličastim po zavrnjeni pritožbi ob denarni kazni in porazu za zeleno mizo naložil še štiri domače tekme brez gledalcev.

Pari 28. kroga I. SNL - danes ob 15. uri: Rogaška - Bravo, ob 17.30: Maribor - Radomlje, ob 20.15: Domžale - Mura; v soboto ob 15. uri: Olimpija - Koper, ob 17.30: Celje - Aluminij.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta