(ODZIVI) Ante Šimundža: Vedno je lepo zmagati

Mar.K.
24.03.2024 16:15

Nogometaši Maribora tudi s pomočjo povratnikov po poškodbah na pripravljalni tekmi premagali hrvaško Gorico.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Josip Iličić je igral do 33. minute.
Andrej Petelinšek

Med reprezentančnim premorom niso (le) počivali. Nogometaši Maribora so s pripravljalno tekmo preverili, v kakšni formi so pred zadnjo četrtino sezone v prvi ligi. V zaprtem Ljudskem vrtu so z 2:1 premagali hrvaškega prvoligaša iz Velike Gorice.

"Zelo pomembno je, da smo tudi na pripravljalni tekmi zadržali niz zmag. Vedno je lepo zmagati. Zelo pomembno je, da se nihče ni poškodoval, pa tudi, da smo obrnili rezultat v našo korist. Kot vedno smo imeli pluse in minuse, a v globalu je zelo pozitivno," je o testu dejal trener vijoličastih Ante Šimundža, ki je minute razdelil med za dve enajsterici nogometašev.

Andrej Petelinšek

Štajerci so se v prvem polčasu znašli v zaostanku. Zaradi Slovenca! Nekdanji reprezentant Tim Matavž je bil natančen z glavo v 14. minuti. Maribor se je vrnil v zaključku tekme, v 81. minuti je bil natančen Žiga Repas, v 90. pa Marko Božić. Med 22 igralci v kadru so bili tudi povratniki po poškodbah Žnič, Strajnar, Pihler in Feta. "Fantje, ki so bili dolgo odsotni, so v trenažnem procesu prišli tako daleč, da so lahko dobili minute tudi na tekmi. Bomo videli, kakšna bo reakcija v naslednjih dneh. Upam, da bo čim boljša in da bomo imeli še kakšnega igralca več pri izbiri prve postave," je bil zadovoljen Šimundža.

Andrej Petelinšek

Njegova ekipa bo nove točke lovila v petek ob 17.30, ko bodo v 28. krogu prve lige pod Kalvarijo gostovale Radomlje. "Od ponedeljka se bomo osredotočili na Radomlje. Vemo, kako neugodna ekipa so, fokus na naslednjo prvenstveno tekmo bo maksimalen," obljublja strateg trenutno tretjega moštva državnega prvenstva.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta