Liga narodov: Slovenski odbojkarji spravili na kolena olimpijske prvake

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
23.05.2024 19:48

Slovenska reprezentanca je na turnirju v Antalyi po Nizozemski premagala Francijo. Po prostem dnevu bo igrala še proti Kanadi in Poljski

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Čebulj je bil med najboljšimi v naši izbrani vrsti. 
Foto: Robert Balen

Po zmagi 3:2 proti Nizozemski v prvi tekmi turnirja lige narodov v Antalyi so bili naši odbojkarji tudi v drugi tekmi uspešni; s 3:1 (25:18, 25:22, 23:25, 25:11) so premagali olimpijske prvake iz Tokia Francoze in naredili nov korak k uvrstitvi na olimpijski turnir v Parizu. Jutri imajo prost dan, v soboto ob 13. uri se bodo udarili s Kanadčani in v nedeljo ob isti uri s Poljaki.

"Igrali smo proti eni najboljših reprezentanc na svetu. Zelo sem zadovoljen, da sem dobil priložnost. Soigralci so mi vso tekmo pomagali, lepo je bilo igrati, užival sem. Zasluženo smo zmagali," je povedal 20-letni Rok Bračko, donedavni odbojkar i-Venta Maribor, ki bo v novi sezoni igral prav v Franciji.

Slovenija je bila proti ekipi, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, veliko boljši tekmec. Opazno je bilo, da so imeli zaradi boja za olimpijske igre tudi veliko večji motiv od tekmecev, ki so se v Pariz kot gostitelji iger uvrstili neposredno. Poleg tega so bili izbranci selektorja Gheorgeja Cretuja bolj borbeni in zbrani ter so znali kaznovati francoske napake. Dobro so servirali, predvsem pa so bili učinkovitejši v napadu. Poleg rezultata - ta samo še povečuje možnost, da si skozi ligo narodov zagotovijo nastop na OI,- je spodbudno tudi, da je priložnost odlično izkoristil Bračko, ki je zamenjal kapetana Tineta Urnauta. Bil je med boljšimi posamezniki, kar potrjuje, da je pred Slovenci svetla prihodnost.

Naši odbojkarji so že v uvodnem nizu pokazali odločenost, da premagajo tekmeca, kot so ga tudi lani v tekmi za tretje mesto na evropskem prvenstvu. Dobili so prvi in drugi niz, v tretjem malo predahnili, v četrtem pa spet zavladali na igrišču in spravili tekmeca na kolena. "Tekma ni bila pomembna zgolj zaradi svetovne lestvice, ki je naš prvi cilj, ampak tudi zato, ker smo po prvi težki in zelo utrudljivi tekmi stopili na igrišče s pravo miselnostjo in igrali odlično od prve do zadnje točke. Tekma je bila fantastična, mislim, da smo na igrišču stali kot prava ekipa," je dejal Klemen Čebulj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta