LIGA NBA: Gre v 157. rado?

Zoran Mijatović Zoran Mijatović
17.06.2024 08:00

Luka Dončić in košarkarji Dallasa bodo v noči na torek ob 2.30 skušali zaustaviti Bostonovo drugo zaključno žogico za rekordni 18. naslov prvaka

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dokončni preobrat Luke Dončića in druščine bi bil zgodovinski dosežek. 
EPA

Čeprav še nobena ekipa v 156 poskusih v končnici lige NBA ni uspela zaostanka z 0:3 obrniti v svojo korist, upanje za Dallas Mavericks še tli, potem ko so Luka Dončić in druščina s tretjo najvišjo finalno zmago do zdaj, 122:84, prišli do prve zmage. Le štiri ekipe od teh 156 so sicer izsilile sedmo tekmo, a jo izgubile. Nekoliko drugače je bilo v ligi NHL, kjer so štiri ekipe v zgodovini iz zaostanka z 0:3 prišle do Stanleyjevega pokala, med drugimi tudi Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem leta 2014. 

"Čutili smo pritisk, da bi lahko Boston z nami pometel. Nihče ne želi tako izgubiti finala. Toda ena zmaga ne spremeni ničesar. Kot sem rekel na začetku serije, je pomembno, kdo pride prvi do štirih zmag. Verjeli bomo do konca in samo nadaljevati moramo igro, ki smo jo pokazali tokrat. Verjamem v to ekipo in verjamem v preobrat," je odločen Luka Dončić, čigar Dallas se bo na gostovanju v Bostonu na peti tekmi meril v torek zjutraj ob 2.30 po slovenskem času. 

"Oni so bili že pripravljeni na slavje. Bili smo obupani, če lahko tako rečemo. Boston je pripravljen, da zapre vrata. A najtežje je narediti prav ta zadnji korak, česar se vsi zavedamo, sploh ko imaš tekmeca, ki nima česa izgubiti in se bori do zadnjega," dodaja trener Dallasa Jason Kidd. Če njegova ekipa zaustavi tudi drugo Bostonovo zaključno žogico, se bo serija v petek zjutraj spet preselila v Dallas, kar bo ponudilo še kanček upanja več na izenačenje in preobrat. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta