(GOST KOMENTATOR) Zmago Sagadin: Boston ni nepremagljiv

šr
10.06.2024 19:00

Legendarni košarkarski trener o NBA-finalu in Luki Dončiću

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bobo

Dallas finala ni najbolje začel. Vsi smo upali, da bo vsaj eno od uvodnih dveh tekem dobil. A čeprav se to ni zgodilo, ni razloga za predajo. Čeprav je Luka Dončić izmučen, je neverjetno, koliko daje od sebe. Izjemen tekmovalec je. Nikdar se ne preda. V njem še tli želja, da nadaljujejo finale in da ga dobijo. Večje vprašanje je, kako se bodo odzvali drugi. Kyrie Irving je odigral slabši tekmi in na splošno cela ekipa ni funkcionirala najbolje. Videli smo jo že v boljši izvedbi. A to ni noben razlog, da bi vrgli puško v koruzo. Še vedno verjamem, da Dallas lahko izvede preobrat.

Seveda ni nepomembno, da Boston že leta gradi šampionsko ekipo in je ves čas blizu. A tudi za Oklahomo se je smatralo, da je močnejša in da Dallas nima možnosti. Podobno se je pisalo za Minnesoto. Dončiću in druščini je uspel čudež. So jih pa takrat krasili izreden met, natančnost, medsebojno sodelovanje z veliko asistencami. To jim zdaj manjka, a se da nadoknaditi. Boston ni nepremagljiv. Nič takšnega nima, da bi bil dominanten in da se ga ne bi dalo premagati.

Je pa treba priznati, da je že preboj Dallasa v finale izjemno pozitivno presenečenje. Te spremembe oziroma kadrovske dopolnitve v moštvu sredi sezone so očitno bile prave, zadeli so z njimi. Ta Dallas je, če ne letos, pa naslednjo sezono, sposoben osvojiti šampionski prstan.

Že vsaj leto dni trdim, da je Luka Dončić najboljši zunanji košarkar v zadnjem obdobju na svetu, in pri tem vztrajam. Se pa vidi, da je zelo načet. Težave ima s koleni, gležnji ... Vprašanje je, ali bo zdržal do konca. Morebiti ga čaka še pet tekem, kar je izjemno težko, sploh zanj, ko fizično tako trpi. Verjetno je tu še njegova največja rezerva, da se, če ta sezona ne bo šampionska, za naslednjo še bolje fizično pripravi. A čeprav vsi vedo, da je iztrošen, ne popušča niti za milimeter. Fantastično!

EPA

Se pa postavlja vprašanje, v kakšnem stanju bo prišel na reprezentančni zbor. Če bo trajalo vse do sedme tekme oziroma 24. junija, se bo izčrpal do konca. Verjamem sicer, da bo prišel, a bo težko iz njega izvleči tako dobre predstave kot zadnja leta. Kljub temu menim, da je Slovenija bolj homogena ekipa od denimo Grčije in da slednja kot organizatorka olimpijskih kvalifikacij zaradi vseh svojih težav, ki se ji vlečejo zadnja leta, ne bo v vlogi absolutne favoritinje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta