Liga prvakov: Če bi štele vratnice in prečke ...

ŠR
08.05.2024 16:35

Ker ne štejejo, je Borussia iz Dortmunda presenetljiva prva finalistka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kylian Mbappe je spet ostal brez finala.
EPA

Kakšni dnevi za nemški nogomet! Borussia Dortmund prva finalistka lige prvakov, Bayern v nocojšnjem polfinalu, pa to sploh ni najboljše, kar lahko ponudi bundesliga: Bayer Leverkusen, že prvak Nemčije, maršira čez sezono brez poraza in jutri igra polfinale evropske lige.

"Nogomet je čudna igra, včasih nepoštena. Nismo dali gola, čeprav smo streljali 31-krat. Ampak zmagaš le tako, da daš gol, okvir vrat ne šteje," je po vnovičnem porazu z 0:1 proti Borussii govoril trener PSG-ja Luis Enrique. Parižani so na prvi tekmi okvir vrat zadeli dvakrat, doma še štirikrat. Na drugi strani je svoj prvi gol v ligi prvakov po petih letih in pol zabil branilec Mats Hummels: "Premalo sem jih dal v ligi prvakov, le pet. Zdaj je pravi čas, da dodam še kakšnega. Od druge tekme v skupinskem delu smo verjeli, da lahko dobimo vsak obračun. Ne vidim razloga, da nam to ne bi uspelo tudi na Wembleyju."

Finale bo 1. junija. Tudi leta 2013, v nemškem spopadu Borussie in Bayerna, ki so ga Dortmundčani izgubili, je bil v angleškem nogometnem hramu. Še en nogometaš je ob Hummelsu, ki je bil zraven že takrat in bo spet - Marco Reus: "Kako smo premagali Parižane, nihče nas jutri ne bo vprašal tega. Streli v vratnice in prečke jutri ne bodo šteli. Kar šteje, je Borussia Dortmund v finalu in jaz po enajstih letih spet tam, neverjetno."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta